Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.

Αυτό τονίζει ο Κώστας Γαβράς στο σημείωμα του που αναγγέλλει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room), με θέμα την ελληνική οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις αυτής στη χώρα και τον λαό. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι», τον οποίο θα υποδυθεί στη ταινία, ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης.

Επτά χρόνια μετά το «Κεφάλαιο», o 86χρονος σκηνοθέτης ξεκινάει εντατικά 12 εβδομάδων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρίγα. Στο πλευρό του θα έχει τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη, τον Σπύρο Λάσκαρη στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τον Άγη Παναγιώτου στα κοστούμια.

Για το καστ της ταινίας, ο σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε εξασφαλίσει μια ομάδα από κορυφαίους ηθοποιούς από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να αναφέρω πρώτα τους “φιλοξενούμενούς” μας: ένα θερμό καλωσόρισμα λοιπόν στον Ούλριχ Τούκουρ, με τον οποίο συνεργάζομαι με χαρά για τέταρτη φορά, και τους Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς, και Φραντσέσκο Ακουαρόλι.  

Και από την Ελλάδα: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εμφάνισης της Βαλέρια Γκολίνο.

Η ταινία θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Odeon, που είναι συμπαραγωγός μαζί με τη CL του Κώστα Λαμπρόπουλου και τις Wild Bunch, France Télévisions, με την υποστήριξη του Canal Plus.