Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.10.2022

Το Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου ετοιμάζεται για Ρότερνταμ

Η τρίτη ταινία του σκηνοθέτη των Wasted Youth και Bank Bang θα κάνει πρεμιέρα πλάι στο Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.
Το Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου ετοιμάζεται για Ρότερνταμ

Για το Ρότερνταμ και το επιδραστικότερο φεστιβάλ ανεξάρτητων ταινιών της Ευρώπης ετοιμάζει τις βαλίτσες του ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, σκηνοθέτης των Wasted Youth και Bank Bang, όπου και θα γίνουν τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του Suntan, της τρίτης του σκηνοθετικής δουλειάς. Η ταινία θα προβληθεί στο κυρίως πρόγραμμα του φεστιβάλ, πλάι στο Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, και το 11 Minutes του Jerzy Skolimowski.

Το Suntan, μια «ιστορία μεσηλικίωσης» όπως την αποκαλεί ο σκηνοθέτης της, παρακολουθεί την ιστορία ενός 40άρη γιατρού (Μάκης Παπαδημητρίου), που έχει βρεθεί σ’ ένα μικρό νησί για να αναλάβει την τοπική κλινική, βρίσκει όμως την απάντηση για την ανία του στο πρόσωπο μιας 19χρονης (Έλλη Τρίγγου), η οποία δεν αργεί να του κλέψει τα μυαλά, την καρδιά και την όποια ηρεμία. Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο Παπαδημητρόπουλος με τον Σύλλα Τζουμέρκα (Έκρηξη, Χώρα Προέλευσης)

Η ταινία γυρίστηκε το καλοκαίρι του ‘14 στην Αντίπαρο, και θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του Παπαδημητρόπουλου στο φεστιβάλ του Ρόντερνταμ, μετά το Wasted Youth, μια παραλλαγή της υπόθεσης Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την παγκόσμια πρεμιέρα του οποίου είχε επιλέξει για ταινία έναρξης το φεστιβάλ το 2011.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.