Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.06.2022

Το ρεκόρ του Metropolitan στη Νέα Υόρκη δείχνει πως τα μουσεία δεν είναι «υπό εξαφάνιση»

Επτά εκατομμύρια επισκεπτών πέρασαν τις πόρτες του.
Το ρεκόρ του Metropolitan στη Νέα Υόρκη δείχνει πως τα μουσεία δεν είναι «υπό εξαφάνιση»

Τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται συχνά άρθρα στα οποία υποστηρίζεται ότι τα μουσεία είναι «είδος υπό εξαφάνιση». Και μάλιστα, άρθρα υπογεγραμμένα από σοβαρούς αρθρογράφους. Παρ’ όλα αυτά, το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι σημείωσε νέο ρεκόρ επισκεπτών. Και αυτό, σε μία περίοδο στην οποία ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα, οικονομικά και άλλα.

Στην ανακοίνωσή του, το Met πληροφορεί ότι, στο οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, ο αριθμός των επισκεπτών και στα τρία κτίρια του, το Met Fifth Avenue, το Met Cloisters και το Met Breuer – το τελευταίο άνοιξε την προηγούμενη άνοιξη εκεί που ήταν το Whitney Museum – ανήλθε σε 7 εκατομμύρια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ επισκεπτών που είχε σημειώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος (6,7 εκατομμύρια).

Η εκτίναξη του αριθμού επισκεπτών προήλθε κυρίως από το Met Breuer (505.907 επισκέπτες) κυρίως λόγω της έκθεσης για τα «Ημιτελή Έργα Τέχνης» με την οποία εγκαινιάστηκε το κτίριο, αλλά και της έκθεσης για τις πρώιμες φωτογραφίες της Diane Arbus, καθώς και της αναδρομικής έκθεσης για τον ζωγράφο Kerry Marshal James. Βεβαίως, ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών σημειώθηκε στο Met Fifth Avenue.

Λίγο πάνω από το ένα τρίτο των επισκεπτών ήταν ξένοι τουρίστες, ενώ άλλο ένα τρίτο ήταν Νεοϋορκέζοι. Η πιο δημοφιλής έκθεση, στο προηγούμενο οικονομικό έτος, ήταν «Η Εποχή των Αυτοκρατοριών» (σχεδόν 300.000, μέσα σε τέσσερις μήνες). Είχε, όμως, στην πλάτη της το χνώτο της παρουσιάσης των σχεδίων της Rei Kawakubo (Comme des Garcons) την οποία τίμησαν 275.000 επισκέπτες στους λιγότερους από τρεις μήνες που διήρκησε. Ώθηση έδωσε επίσης και η έκθεση για τη «Μεσαιωνική Ιερουσαλήμ», πέρυσι (περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες).

Κι όμως, η χρονιά δεν ήταν καλή για το Met: το διαρκές τεράστιο οικονομικό έλλειμμα του μουσείου μπήκε στο μικροσκόπιο μετά την παραίτηση, τον Φεβρουάριο, του διευθυντή του, του Thomas P. Campbell. Δύο μήνες αργότερα, η αποχώρηση του Campbell πήρε και άρωμα σκανδάλου μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει «ανάρμοστη σχέση» με ένα μέλος του επιτελείου του. Το μουσείο δεν έχει ακόμη ορίσει αντικαταστάτη και, προς το παρόν, καθήκοντα διευθυντή ασκεί ο πρόεδρός του, ο Daniel H. Weiss.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.