NEWS
03.04.2020

Schoolwave 2018: Η νέα γενιά χωρίς λογοκρισία

Σε ένα 24σέλιδο τέυχος - αφιέρωμα, οι 100 schooligans που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, δίνουν τις δικές τους μοναδικές απαντήσεις, σε ερωτήματα που απασχολούν τη νεολαία και όχι μόνο!

Μία μόλις μέρα έμεινε για το Schoolwave Festival, όπου 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα – 100 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα – θα παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε ένα κοινό χιλιάδων συνομηλίκων τους. Για τα περισσότερα, το Schoolwave είναι το πρώτο όνειρο της ζωής τους που πραγματοποιείται. Κι έχει σημασία ότι πραγματοποιείται στη χώρα τους, την Ελλάδα της κρίσης και του brain drain.

Ποιους θαυμάζουν αυτά τα παιδιά; Ποιους δεν αντέχουν; Τι είναι αυτό που τα διώχνει απ’ την Ελλάδα; Τι είναι αυτό που τα κρατάει – αν τα κρατάει;

Αυτά ήταν κάποια από τα ερωτήματα που έθεσαν οι Schooligans στα 100 παιδιά με αφορμή το τεύχος-αφιέρωμα που ετοίμασαν για το φεστιβάλ. Οι απαντήσεις που έδωσαν τα παιδιά είναι αποκαλυπτικές. Ενδεικτικά:

«Εμάς η οικονομική κρίση μάς επηρεάζει περισσότερο ψυχολογικά, παρά πρακτικά. Το πολύ-πολύ να έχουμε ένα παπούτσι που έχει ξεκολλήσει η σόλα του και να μην μπορούμε να πάρουμε καινούργιο. Εντάξει, έχουμε πάρει κόλλα και το κολλάμε!»

Bad Lama, μαθητικό συγκρότημα από την Αθήνα

«Τα μεγαλύτερα θύματα της ελληνικής τηλεόρασης είναι οι γιαγιάδες μας. Τις ξυπνάνε με ληστείες, βιασμούς, τρομοκράτες, μετανάστες και μετά τις κοιμίζουν με Αννίτα και Φουρθιώτη.»

Boulevard, μαθητικό συγκρότημα από την Αθήνα

«Ευτυχώς ο Βόλος δεν είναι μόνο ο Μπέος. Είμαστε κι εμείς!»

Elder Tusk, φοιτητικό συγκρότημα από το Βόλο

«Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη μας εξόργισε! Δεν έχει αρκετές λέξεις η ελληνική γλώσσα για να εκφράσουμε την απέχθειά μας για αυτό που έγινε. Μας έκανε να νιώσουμε ότι όσο περνάει ο χρόνος, τόσο
απομακρυνόμαστε από τους ανθρώπους της χώρας μας. Δεν φεύγουν οι νέοι από την Ελλάδα. Η Ελλάδα φεύγει από αυτούς!»

End Cycle, φοιτητικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη

«Η ελληνική κοινωνία σιγά-σιγά προοδεύει. Αν γινόταν gay pride πριν 10 χρόνια θα γινόταν χαμός – τώρα γίνεται όλο και πιο αποδεκτό. Ο τραγουδιστής μας είναι Γ’ Γυμνασίου και πάει στο σχολείο με μπλε μαλλί. Πριν 10 χρόνια θα μπορούσε;»

Supernova, μαθητικό συγκρότημα από την Αθήνα

«Στα 17 έχουμε μία αισιοδοξία, ίσως γιατί ακόμα δεν έχουμε βγει στον κόσμο. Οι μεγάλοι μάς φαίνονται πολύ απογοητευμένοι. Εμείς είμαστε ακόμα ανώριμες και αισιόδοξες!»

Γης Μαδιάμ, μαθητικό συγκρότημα από τις Σέρρες

«Θαυμάζουμε τους καλλιτέχνες του δρόμου, τον επιστάτη του σχολείου μας και τον κύριο που φτιάχνει κρέπες στο κρεπάδικο της Ναυαρίνου. Αγαπάει πραγματικά τη δουλειά του, είναι χαρούμενος, κάνει αστεία και διασκεδάζει
τον κόσμο – δεν είναι μουντρούχος.»

Γυμνασμένα Κορμιά, μαθητικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη

Όλες τις απαντήσεις μπορείτε να τις διαβάσετε στο τεύχος – αφιέρωμα στο Schoolwave 2018. Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε τα απολαυστικά σχόλια που έκαναν τα παιδιά όταν ρωτήθηκαν «Τι θα έκανες αν ξεκινούσε πόλεμος;», αλλά και μια ανατριχιαστική ιστορία bullying που συνέβη σε ένα σχολείο της Κρήτης.

Το Schoolwave 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 6-7-8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Δήμου Βύρωνα με ελεύθερη είσοδο!

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.