Πορείες και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, απο φοιτητικούς συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς.

Ραντεβού στα Προπύλαια, δίνουν σήμερα στις 11 το πρωί, φοιτητικοί σύλλογοι, με κεντρικό σύνθημα  «Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας – Δουλειά με δικαιώματα».

Αιτήματα των φοιτητών είναι το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών, να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών, δωρεάν στέγαση-σίτιση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις για όλους και κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της 24ωρης διακλαδικής απεργίας για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο επίσης στις 11 το πρωί από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων προς τα γραφεία εργοδοτικών οργανώσεων.

Μία ώρα αργότερα είναι το ραντεβού για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία με προορισμό το υπουργείο Εργασίας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν:  Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Σύλλογος Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών (ΣΜΕΔ), Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ), Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ), Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ), και Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, στάση εργασίας 12:00-15:30 πραγματοποιεί το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, που θα κάνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας.