Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
23.01.2022

Αυτή είναι η δεύτερη γλώσσα που μιλούν οι Ευρωπαίοι!

Ένα από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των Ευρωπαίων είναι οι διαφορετικές γλώσσες που χρησιμοποιούν. Δύο ή τρεις είναι όμως αυτές που έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις.

Κάθε φορά που κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό η γλώσσα που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι για να μην πούμε όλοι, είναι τα αγγλικά. Σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως δημοσιεύει η Independent, τα αγγλικά θεωρούνται άκρως συνυφασμένα με την μητρική γλώσσα. Αποτελούν όχι μόνο μέσο επικοινωνίας σε περίπτωση ενός ταξιδιού αναψυχής, αλλά πολύ περισσότερο εργαλείο εργασίας και σπουδής. Εντύπωση προκαλεί, πως ενώ σε όλη την Ευρώπη οι λαοί έχουν ψηφίσει τα αγγλικά ως τη δεύτερη περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα, μόνο το Λουξεμβούργου ανέδειξε περισσότερο εύχρηστη τα γαλλικά όπως φυσικά η Αγγλία και η Ιρλανδία, εφόσον μητρική τους είναι η νούμερο ένα.

9465-co6f5d

Εξετάζοντας ωστόσο λίγο βαθύτερα, με μικρή διαφορά τα γερμανικά κερδίζουν την τρίτη θέση και τα γαλλικά την τέταρτη. Ανατροπή αποτελούν τα ρώσικα που ανεβαίνουν επικίνδυνα όχι μόνο στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Φιλανδία καθώς και στην γειτονική μας Κύπρο. Τα ισπανικά από την άλλη κρατούν σταθερά τα ηνία στους λατινόφωνους κυρίως πληθυσμούς.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.