Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Ο Κώστας Γαβράς είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του

Το μπέρδεμα με τα tweets που φέρεται ότι ανέβασε η νέα υπουργός Πολιτισμού αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν σε fake account.
Ο Κώστας Γαβράς είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του

Αναστάτωση προκάλεσε πριν λίγη ώρα tweet από λογαριασμό που φέρεται να άνοιξε μόλις σήμερα στο twitter, η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και που ανακοίνωνε τον θάνατο του καταξιωμένου διεθνώς Έλληνα σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά. Ύστερα από 20′ ακολούθησε νέο tweet από τον ίδιο λογαριασμό με το οποίο παραδεχόταν ότι η είδηση είναι hoax. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα και ότι αυτός ο λογαριασμός δεν ανήκει στην ίδια την Ζορμπά αλλά είναι fake account δημιούργημα του Ιταλού δημοσιογράφου Tommasso Debenedetti. O συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει απασχολήσει και πάλι τα μέσα στο παρελθόν δημιουργώντας κατά επανάληψη ψεύτικους λογαριασμούς. 

UPDATE: Το Twitter έχει γεμίσει με fake λογαριασμούς που υποτίθεται ανήκουν στον Tommasso Benedetti. Όπως αυτός https://twitter.com/TDfakenews ή αυτός https://twitter.com/TDebNews. Ο δε fake account της ΥΠΠΟ δεν οδηγεί πουθενά https://twitter.com/MZorbaGr .

Αν συνυπολογίσουμε ότι στη «διάψευση» από το fake account της ψευδούς είδησης το Tommaso γράφεται με ένα s κι επιστρατεύσουμε όλο το δαιμόνιό μας πιστεύουμε ότι η τρολιά έχει ελληνική υπογραφή κι έγινε στο όνομα του κατ’ εξοχήν τρολ ιταλού «δημοσιογράφου» (για τον οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ). Μπερδευτήκατε;

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.