Με τον τίτλο MĒTA από το MĒet The Artists, μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία (θέατρο, χορός, εικαστικά, μουσική), εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό, εισάγοντας στο σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη μια νέα πλατφόρμα παραστατικών τεχνών.

Με γενεσιουργό ιδέα της MĒTA την ανάγκη ώθησης νέων καλλιτεχνών στην σύμπραξη, με βασικό άξονα τη διεύρυνση των δημιουργικών οδών και του σύγχρονου καλλιτεχνικού πεδίου, προτείνουν ένα νέο μοντέλο συνεργασίας, προβολής και δράσης των καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς στην πόλη σήμερα.

Ένα σώμα επιμελητών συντονίζει τον προγραμματισμό της πλατφόρμας, προσεγγίζει δημιουργούς να παρουσιάσουν το έργο τους μέσω της  MĒTA, και τους παρέχει συστηματική στήριξη, από το σχεδιασμό των έργων και τις πρόβες, μέχρι την παρουσίαση.

Η MĒTA εστιάζει στην αλληλεπίδραση διαφορετικών τεχνών και καλλιτεχνών μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης του σύγχρονου παραστατικού έργου, του οποίου εμπλέκει στοιχεία από το χορό, το θέατρο, τη μουσική και τα εικαστικά σε ένα ενιαίο σκηνικό τεκταινόμενο.

Στην 1η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών, έξι χορογράφοι της νεότερης γενιάς, η Κατερίνα Αρχοντάκη, ο Στάθης Δογάνης, ο Ντένης Αλαμάνος, η Δανάη Δημητριάδη, η Μυρτώ Δελημιχάλη και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, δημιουργούν πέντε σύντομα χορογραφικά έργα τα οποία παρουσιάζονται σε σπονδυλωτή δομή.

meet-the-artist1

Η 1η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών από τη MĒTA  πραγματοποιείται στις 14 – 17 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο ΠΟΛΗ (Φωκαίας 4, Βικτώρια).

Τα μικρού μήκους έργα που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην 1η Πλατφόρμα, θα παρουσιαστούν εξελιγμένα ως προς τη σύνθεση και τη διάρκεια στη 2η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών από τη MĒTA η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ’16 στην Αθήνα.

Η Πλατφόρμα θα επαναλαμβάνεται με περιοδικότητα 6 μηνών (Απρίλιος, Οκτώβριος) όπου στην έκδοση του Οκτωβρίου παρακολουθούμε την εξελιγμένη μορφή των έργων σε μεγάλου μήκους πλέον από αυτή που παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο.

03_ UNCIA _ Manos Kalafatelis_ 01

MĒTA ● 1η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ● ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμελητής Πλατφόρμας: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης

Εικαστικός Επιμελητής: Ιωάννα Πλέσσα

Μουσικός Επιμελητής: Κωνσταντίνος Σκουρλής

Ομάδα Δραματουργίας: Μαριάννα Καβαλιεράτου, Γιάννης Πεδιαδιτάκης

Σύμβουλος Χορογραφίας: Άρια Μπουμπάκη

Υπεύθυνη Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Επιμελητής Ενδυματολογίας: Βίβιαν Μεσσήνη

 Συντονισμός Παραγωγής – Επικοινωνίας:  Γιώργος Κατσώνης

Συνεργάτες Παραγωγής: Μαρία Πιτσούλη, Κωνσταντίνος Τυχερός

Συνεργάτης Επικοινωνίας: Κελλίνα Δημητριάδη

Σχεδιασμός Λογότυπου – Γραφιστική Επιμέλεια: Βασίλης Παπαδάτος

 Βοηθοί ενδυματολογίας: Σοφία Μάρκου, Μαρία Σιαβίκη

Κινηματογράφηση – Τεκμηρίωση : Αθηνά Σούλη
Φωτογραφικό υλικό:
Σοφία Δρακοπούλου, Μάνος Καλαφατέλης, Μαρία Τούλτσα

Promo Video:
DocumentationMontage: Αθηνά Σούλη
Montage: Σιώρας Δεληγιάννης Γιώργος, Αθανάσιος Ζερβόπουλος
Colour correctionvideo graphics: Γιώργος Τσιρογιάννης
Πρωτότυπη μουσική:
Παναγιώτης Μπούμπουλης