Μαζική ήταν η συμμετοχή στη που πραγματοποίησαν χθες βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις κι αντιρατσιστικές συλλογικότητες για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «Εγώ με τη βία δεν το είχα ποτέ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο που ξεψύχησε ο 33χρονος και κατευθύνονται προς το Σύνταγμα κι άπλωσαν πανό που έγραφε «Justice for zackie». Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα, και κρατώντας κεριά μπροστά από την Βουλή, τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «ένας άνθρωπος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας παρουσία άπραγων θεατών χωρίς να είναι απειλή. Η δίκαιη αυτοδικία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για το φρικιαστικό λιντσάρισμα και τον διασυρμό των ανθρώπων που κατατάσονται στο περιθώριο και απειλούν τις βιτρίνες της ζωής των κανονικών ανθρώπων που ξεβολεύονται όταν κάτι τους χαλά την αισθητική». Οι οργανώσεις απαιτούν «άμεση και εκ βαθέων διερεύνηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων, καθώς κι απόδοση δικαιοσύνης». Τέλος, διεκδικούν «το δικαίωμά τους στην ορατότητα, την ασφάλεια, την ισότητα και τον σεβασμό».