Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.03.2023

Οι Pink Floyd ξαναενώνονται για να υποστηρίξουν τους ακτιβιστές της Γάζας

Ο David Gilmour, ο Nick Mason και ο Roger Waters στέκονται ενωμένοι για την στήριξη του κινήματος «Καράβι γυναικών για την Ελευθερία στη Γάζα».
Οι Pink Floyd ξαναενώνονται για να υποστηρίξουν τους ακτιβιστές της Γάζας

Aφήστε το στις κυβερνήσεις να επανενώσουν τα αγαπημένα μας ροκ συγκροτήματα. Την Τρίτη, ο Jack και η Meg White επανενώθηκαν για να εκφράσουν την αηδεία και αντίθεσή τους στο πρόσωπο του Donald Trump. Σήμερα, τα επιζώντα μέλη των Pink Floyd έχουν ενωθεί εκ νέου για να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση από το Ισραήλ του «Καραβιού Ελευθερίας της Γάζας».

Το πλοίο γεμάτο ακτιβίστριες, ανάμεσά τους και η Mairead Maguire, που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 1976, απέπλευσε από τη Βαρκελώνη προς τη Γάζα για να επισημάνει τον αποκλεισμό του Ισραήλ της Λωρίδας της Γάζας. Χθες, λιγότερο από 100 μίλια μακριά από τον προορισμό τους, αναχαιτίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις και επανακατευθύνθηκαν προς την ισραηλινή πόλη Ashdod.

«Ο David Gilmour, ο Nick Mason και ο Roger Waters στέκονται ενωμένοι στην υποστήριξη του “Καραβιού των Γυναικών της Ελευθερίας της Γάζας”, και αποδοκιμάζουν την παράνομη σύλληψη και την κράτησή τους στα διεθνή ύδατα από ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις,» έγραψαν σε μια δήλωσή τους που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Σε δήλωση αναφερόμενη στο περιστατικό, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ είπαν: «Σύμφωνα με κυβερνητικές οδηγίες και μετά από την εξάντληση όλων των διπλωματικών οδών, το ισραηλινό ναυτικό ανακατεύθυνε το πλοίο, προκειμένου να αποφευχθεί παραβίαση του νόμιμου θαλάσσιου αποκλεισμού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το ισραηλινό ναυτικό συμβούλευσε πολλές φορές το πλοίο να αλλάξει πορεία πριν να δράσει. Μετά την άρνησή τους, το Πολεμικό Ναυτικό πλησίασε και έψαξε το σκάφος στα διεθνή ύδατα, προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση του νόμιμου θαλάσσιου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας. Η επίσκεψη και η έρευνα του σκάφους ήταν αδιατάρακτη.»

Ο Waters προώθησε και περαιτέρω την συζήτηση για την υποστήριξή του στο «Καράβι Ελευθερίας της Γάζας» σε ένα αυτόνομο βίντεο που ανήρτησε στο Facebook:

Πηγή: CoS

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.