Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
10.08.2022

Η Κίνα χτίζει την πρώτη δασούπολη με 40.000 δέντρα

Για να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Η Κίνα χτίζει την πρώτη δασούπολη με 40.000 δέντρα

Ενώ ο Πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, στην Κίνα συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Με τις αναφορές ότι τεράστιες ρωγμές εμφανίζονται στον πάγο της Ανταρκτικής, οι φόβοι ότι δεν θα καταφέρουμε να συγκρατήσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και ότι όλο αυτό είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός, αυξάνονται.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και καλά νέα στον ορίζοντα. Η Κίνα δείχνει το δρόμο στο «πράσινο» ευ ζην τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την ολοκλήρωση της κατασκευής της μεγαλύτερης ηλιακής φάρμας που επιπλέει. Τώρα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα τοξικά αέρια, η χώρα συνεχίζει να στρώνει το δρόμο με την κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες δασουπόλεις.

Την σχεδίασε ο Stefano Boeri, που έχει επίσης σχεδιάσει δύο κάθετους ουρανοξύστες-δάση. Αυτήν την στιγμή, η πόλη είναι υπό κατασκευή στην περιοχή Liuzhou, Guangxi. 

Stefano Boeri

Όταν ολοκληρωθεί, η νέα πόλη θα μπορεί να φιλοξενήσει 30.000 ανθρώπους και χάρη στην πληθώρα δέντρων και φυτών, θα απορροφά 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, 57 τόνους από ρυπαντές το χρόνο και θα παράγει περίπου 900 τόνους οξυγόνου ετησίως. Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα χάρη στο ένα εκατομμύριο φυτών και 40 χιλιάδων δέντρων. Εκπληκτικό!

Πηγή: Independent

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.