Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.02.2023

Δωρεάν διακοπές για τους 18χρονους Ευρωπαίους εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει τα χάσματα ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει να προσφέρει στους νέους δωρεάν εισιτήρια για το Ευρωπαϊκό InterRail!
Δωρεάν διακοπές για τους 18χρονους Ευρωπαίους εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει την αμηχανία που ακολούθησε το Brexit και παράλληλα να δημιουργήσει ένα «αίσθημα ανήκειν» η Ευρωπαϊκή Ένωση, σκέφτεται να να προσφέρει στους Ευρωπαίους εφήβους δωρεάν διακοπές! Στις Βρυξέλλες συζητάτε έντονα το σχέδιο να δίνεται σε κάθε δεκαοχτάχρονο Ευρωπαίο η δυνατότητα να ταξιδέψει με το InterRail σε Ευρωπαϊκές χώρες δωρεάν. Το εισιτήριο για το συγκεκριμένο ταξίδι κοστίζει μέχρι σήμερα 479 ευρώ, για τους κάτω των 26 ετών!

Η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει ένα αίσθημα ενότητας των πολιτών της Ένωσης. Ο νομοθέτης Manfred Weber δήλωσε πως ο στόχος του νέου νόμου είναι να δημιουργήσουν οι νέοι Ευρωπαίοι επαφές και σχέσεις με όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Η Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Violeta Bulc, τέθηκε υπέρ της ιδέας λέγοντας πως θα προσπαθήσει να βρει τρόπους χρηματοδότησης, ενώ πρότεινε και την ιδέα της «InterRail Λοταρίας» αν η χρηματοδότηση δε φτάσει να καλύψει όλο το σχέδιο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, που πρόσφατα ανακοίνωσε την απόφασή του να προσφέρει σε κάθε δεκαοχτάχρονο Ιταλό ένα δωρεάν πολιτισμικό πάσο θεώρησε πως το εν λόγω σχέδιο αποτελεί ένα ιδιαιτέρως καλό πλάνο. Την ίδια θετική στάση έχει και η γερμανική κυβέρνηση που θεωρεί πως αυτή η ιδέα θα προάγει την καλύτερη ενσωμάτωση των νέων στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πηγή: Dazed

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.