Η Αφροδίτη μπορεί να είναι ένας από τους πιο αφιλόξενους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, ωστόσο θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη ζωή ενός… είδους.

Τα όξινα σύννεφα της Αφροδίτης θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μία μορφή απλής μικροβιακής ζωής, σύμφωνα με έρευνα που αναφέρεται στο περιοδικό Astrobiology.

Οι επιστήμονες μελέτησαν ορισμένα ασαφή στοιχεία που συνθέτουν τα σκοτεινά “μπαλώματα” στα σύννεφα της Αφροδίτης. Με τη χρήση του Ultraviolet, διαπίστωσαν ότι αυτά αποτελούνται από θειικό οξύ και σωματίδια απορρόφησης φωτός, ενώ έχουν ανιχνευθεί και από διαστημικούς ανιχνευτές.

Ο καθηγητής Rakesh Mogul,  βιολογικός χημικός στο Πολιτειακό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, υποστήριξε ότι τα βακτήρια θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για το παρόν θειικό οξύ. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Αφροδίτη είχε αρκετό χρόνο να αναπτύξει από μόνη της ζωή, κι αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύεται ότι συνέβη στον Άρη.

Αν και η Αφροδίτη είναι παρόμοια σε μέγεθος και δομή με τη Γη, έχει μια παχιά, τοξική ατμόσφαιρα, ενώ οι αναβλύσεις πέρα ​​από τα σύννεφα φανερώνουν ηφαίστεια γεμάτα ζωή και παραμορφωμένα βουνά…

Πηγή