Εκατοντάδες αντιφασίστες, βρήκαν απέναντί τους, σύμφωνα με τον Guardian, οι λίγοι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης «Βορειοδυτικό Μέτωπο Πατριωτών» και βρέθηκαν στο σταθμό MoorfIelds για να πραγματοποιήσουν πορεία υπέρ του Brexit στην πόλη του Λίβερπουλ. 

Σε βίντεο και φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, εμφανίζεται πληθώρα διαδηλωτών και διαδηλωτριών του αντιφασιστικού μπλοκ, να φωνάζει συνθήματα, όπως «Όχι στον ρατσισμό», «Αλληλεγγύη κατά της ακροδεξιάς» και«Ναζιστικά καθάρματα, έξω από τους δρόμους μας», ενώ η αστυνομία φυγαδεύει την ομάδα των ακροδεξιών προς τον σταθμό.

Σύμφωνα με τον Independent, η αστυνομία ανακοίνωσε δύο συλλήψεις, για παραβίαση της ειρήνης και προσβολή της δημόσιας τάξης, ωστόσο δεν έγινε γνωστό εάν ανήκαν στους ακροδεξιό ή αντιφασιστικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί πως η εθνικιστική ομάδα που κάλεσε για τη συγκέντρωση, υποστήριξε στη σελίδα της στο Instagram -χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία, όπως υπογραμμίζεται – πως «δέχτηκε σκληρή επίθεση» πριν τη διαδήλωση, και πως οι μόνοι που συνελήφθησαν «ήταν μέλη των Antifa».

Ο δήμαρχος της πόλης, Τζόε Άντερσον, που συμμετείχε στην αντιδιαδήλωση, δήλωσε στο twitter υπερήφανος «όταν η πόλη μου ενώνεται κατά του ρατσισμού. Η ειρηνική δύναμη των ανθρώπων κυνήγησε τους φασίστες έξω από τους δρόμους μας. Η ελπίδα πάντα νικάει το μίσος. Θα έπρεπε να επιλέξουν μία διαφορετική πόλη, επειδή ποτέ δεν θα παρελάσουν στους δρόμους μας»

(Πηγή)