Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.02.2023

106 φοιτητές παρέδωσαν την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η ΔΑΠ επικαλείται Μαρξ για να τους υπερασπιστεί

Απίστευτο κι όμως αληθινό.
106 φοιτητές παρέδωσαν την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η ΔΑΠ επικαλείται Μαρξ για να τους υπερασπιστεί

106 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, παρέδωσαν την ίδια ακριβώς εργασία, γεγονός που όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αντιληπτό. Η εργασία έδινε το 50% του βαθμού σε συνδυασμό με τον βαθμό προόδου και τον βαθμό της εξεταστικής.

Η γενική συνέλευση του τμήματος, αποφάσισε πως καταλληλότερη τιμωρία για την ομαδική αυτή αντιγραφή ήταν ο αποκλεισμός των φοιτητών από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, πράγμα που βρήκε αντίθετη την φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και αυτήν της ΠΑΣΠ.

Μάλιστα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας να αποκλειστούν οι φοιτητές μόνο από την εξεταστική του συγκεκριμένου μαθήματος. Αυτό, όμως, που προκάλεσε την μεγαλύτερη έκπληξη είναι πως μια παραδοσιακά δεξιά παράταξη χρησιμοποίησε τα λόγια του Μαρξ προκειμένου να υπερασπιστεί τους 106 που αγόρασαν την ίδια εργασία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους έγραψαν:

 «Κάθε σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σαν φτηνή αντιγραφή του ιστορικού παρελθόντος». Αυτό είχε αντιληφθεί και διατυπώσει στο έργο του «Η 18η Μπρυμαίρ  του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» ο Γερμανός Φιλόσοφος Καρλ Μαρξ.

Το φαινόμενο αυτό είναι λογική συνέπεια της ρομαντικής επίδρασης που ασκεί το παρελθόν στο σύγχρονο άνθρωπο.  Οι συνέπειες του όμως μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικές όταν ανάγεται σε πολιτικό επίπεδο.

Δυστυχώς, στις μέρες μας και ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά το φοιτητικό συνδικαλισμό, το φαινόμενο αυτό κάνει έντονα την εμφάνιση του. Το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητικών παρατάξεων, διαποτισμένο από το ιστορικό παρελθόν των φοιτητικών αγώνων στη Δικτατορική εποχή, αγωνίζεται και υπερασπίζεται κεκτημένα τα οποία δεν απειλούνται».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.