Categories: POP ID

Το λιμάνι του Σπύρου Χατζηαγγελάκη είναι η Κωνσταντινούπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Ακούω Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα,  ρεμπέτικα και παραδοσιακά. Γενικότερα, οι επιρροές μου είναι παραδοσιακές και ρεμπέτικες λόγω του πατέρα μου. Μου αρέσει ο ποιητικός στίχος και η μουσική που χτυπάει την καρδιά ταυτόχρονα με το μυαλό μου. Άσιμος, Σιδηρόπουλος και Αγγελάκας. Τραγούδια που έγιναν συνθήματα σε πορείες και έρχονται σε επαφή με κοινωνικά ζητήματα.  Επίσης, παίζω νταούλι και κρουστά γενικότερα και κιθάρα.

ΒΙΒΛΙΑ: Ένα από τα μεγαλύτερα μου λάθη είναι που ποτέ δεν απέκτησα καλή σχέση με τα βιβλία. Παρ’ ολ’ αυτά, αγαπημένοι συγγραφείς στους οποίους επανέρχομαι όποτε μπορώ είναι ο Χρόνης Μίσσιος, ο Αντώνης Σαμαράκης, ο Ζιντού Κρισναμούρτι και οι ποιητικές συλλογές του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Πολλά ακόμα ανέγγιχτα βιβλία με περιμένουν στη βιβλιοθήκη μου να τους δοθώ.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα το πώς ένιωσα βλέποντας μια απίστευτη τουρκική ταινία, το Babam ve oglum (Πατέρας και γιος), η απόλυτα συγκινητική ταινία. Γενικότερα τα θρίλερ και οι κοινωνικές ταινίες είναι αυτές που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ευτυχώς, υπάρχει η επιλογή του σινεμά, γιατί αλλιώς το μόνο που θα έβλεπα θα ήταν σειρές.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Την αποφεύγω. Για έξι χρόνια δεν υπήρχε καν συσκευή τηλεόρασης στο σπίτι μου, απέκτησα πριν από έξι μήνες, γιατί έπρεπε να βλέπω λίγο τα μούτρα μου να δω πώς παίζω στο Μην αρχίζεις τη μουρμούρα.  Μετά από τόσα χρόνια αποχής καταλαβαίνω τι σημαίνει αποβλάκωση στη τηλεόραση. Πιάνω τον εαυτό μου να βλέπει για έξι ώρες συνεχόμενα ό,τι σκουπίδι του προσφέρουν, μουδιασμένος σωματικά και πνευματικά, ανίκανος να σηκωθώ από τον καναπέ.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Δυστυχώς σήμερα δε γίνεται να μην έχεις επαφή με το ίντερνετ. Επαφή που πολλές φορές καταντάει εθισμός. Γράφω τη συνέντευξη και τη στέλνω με μεηλ, ξυπνάω και διαβάζω ειδήσεις στο ίντερνετ, περπατάω και ποστάρω φωτογραφία στο instagram, περιμένω ουρά και βλέπω αθλητικά, βγαίνω με τους φίλους μου και παίζω παιχνίδια σε εφαρμογή, κατουράω και παραγγέλνω φαγητό. Κατάντια σου λέω.

ΣΠΟΡ: Για χρόνια υπήρξα ποδοσφαιριστής σε υψηλό επίπεδο με καθημερινές προπονήσεις και ό,τι συνεπάγεται αυτό. Γενικότερα έχω πολύ καλή επαφή με οποιουδήποτε είδους σπορ. Αυτή, όμως, την περίοδο, το τρέξιμο μέσα στο Πεδίον του Άρεως είναι ίσως η μόνη μου επαφή με τα σπορ.

ΤΑΞΙΔΙΑ: Το λιμάνι μου, ο αγαπημένος μου προορισμός είναι η Κωνσταντινούπολη. Η ομορφιά της και η κουλτούρα αυτής της πόλης δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη που έχω πάει. Βασικά πρέπει να με τραβήξεις με το ζόρι σε οποιονδήποτε άλλο προορισμό γιατί έχω την τάση να ταξιδεύω με τη φαντασία και να ξεχνάω τα πραγματικά ταξίδια.

ΓΕΙΤΟΝΙΑ: Από τότε που ήρθα στην Αθήνα μένω στα Εξάρχεια. Μια γειτονιά με τα όλα της που την αγαπώ και την νοιάζομαι, η οποία όμως τελευταία ζει με τα φαντάσματά της. Η ελεύθερη διακίνηση λόγου, ήθους και ιδεών έρχεται αντιμέτωπη με την ελεύθερη διακίνηση βρωμιάς και βίας.

ΤΩΡΑ: Τώρα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την ομάδα μου, τους C. for Circus, και μένα. Μετά από 11 χρόνια κοινής πορείας και δυσκολιών έχουμε τη χαρά να ανοίγουμε το Φεστιβάλ Αθηνών στις 30 Μαΐου (και μέχρι τις 2 Ιουνίου), με τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου, στην Πειραιώς 260. Μεγάλη αγωνία και προσμονή γι’ αυτό το άνοιγμα της ομάδας μας σ’ ένα κοινό που πιθανόν δεν μας γνωρίζει. Ήρθε η ώρα λοιπόν να συμβεί και αυτό. Ταυτόχρονα, έχω γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά Μην αρχίζεις την μουρμούρα στον Alpha στην οποία συμμετέχω. Εν αναμονή των καλοκαιρινών διακοπών.

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.