_MG_8418_1

ΜΟΥΣΙΚΗ Μεγάλωσα με πολλή μουσική, κάποια στιγμή εκεί γύρω στα 20 τραγουδούσα στους Expert Medicine αλλά επειδή χρειαζόταν ειδική αφοσίωση, και με το θέατρο που έκανα δεν τα κατάφερνα, τελικά το άφησα αφού ήταν δύσκολο να συνδυάσω και τα δύο. Γενικώς ακούω πάρα πολύ, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, περπατώ στο δρόμο και θα ήθελα να ακούγεται γύρω μου μουσική, όπως και το θέατρο πιστεύω ότι στο τέλος, ένα αποτέλεσμα είναι μουσικό. Το τελευταίο ωραίο live που παρακολούθησα ήταν αυτό των A Place To Bury Strangers και Tropic of Cancer στο Fuzz. Μάλλον είναι τα αγαπημένα μου αυτό τον καιρό μαζί με τους Trans AM. Moυ αρέσει το ύφος της παραγωγής τους, τo βρίσκω πολύ έξυπνo.

ΒΙΒΛΙΑ Στο κομοδίνο μου υπάρχει ο “Φάουστ” του Γκαίτε επειδή συμμετέχω στην ομώνυμη παράσταση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Κάνουμε όμως μόνο το πρώτο μέρος αλλά διαβάζω το δεύτερο αφού με έχει πιάσει περιέργεια. Πριν λίγο καιρό τελείωσα το “Κατά Ιησούν Ευαγγέλιο” του Ζοζέ Σαραμάγκου και μου άρεσε. Είμαι κλασική στα βιβλία, μου αρέσει ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ και γενικά η ρωσική λογοτεχνία. “Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα” είναι από τα αγαπημένα μου.

_MG_8474

ΤΑΙΝΙΕΣ Δεν ασχολήθηκα με αυτή τη δουλειά βλέποντας κάτι που να με έκανε να θέλω να γίνω ηθοποιός. Μάλιστα, ξεκινώντας να κάνω θέατρο ή σινεμά, δεν είχα δει αρκετά πράγματα, στην πορεία άρχισα να παρακολουθώ. “Οι Αρμονίες του Μπελκμάιστερ” από τον Μπέλα Ταρ είναι στα καλύτερά μου. Μ’ αρέσει αυτός ο σκηνοθέτης και με έχει σημαδέψει κινηματογραφικά γιατί καταργεί τελείως την κινηματογραφική αφήγηση. Επίσης, το “Book of Life” του Χολ Χάρτλεϊ είναι μια εξαιρετική ταινία, φεστιβαλική και δεν παίχτηκε σε αίθουσες, όχι εδώ τουλάχιστον. Συμμετέχει, μάλιστα, η PJ Harvey στο ρόλο της Μαγδαληνής. Από αυτές που έχω παίξει, αν και τις αγαπώ όλες, περισσότερη αδυναμία έχω στο “Ricordi Mi” της Στέλλας Θεοδωράκη γιατί ίσως ήταν πιο γυναικείο το θέμα και επειδή συνήθως δουλεύω με άντρες νομίζω ότι πάντα κάτι χάνω. Ήρθα πιο κοντά σε αυτό που θέλω να βγάλω. Μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει καλύτερα μια γυναίκα.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Δεν έχω καμία μα καμία σχέση μαζί του. Δεν έχω καν υπολογιστή πόσω μάλλον ίντερνετ. Με έχει πιάσει κάτι πολύ ανάποδο και δε θέλω.

ΣΠΟΡ Μου αρέσει το τρέξιμο και όποτε μπορώ βγαίνω και τρέχω. Το ζέσταμά μου μάλιστα πριν από κάθε παράσταση περιλαμβάνει μισή ώρα τρεξίματος.

_MG_8530

ΤV Δεν έχω τηλεόραση. Δεν ασχολούμαι καθόλου.

ΤΑΞΙΔΙ Θέλω να ταξιδεύω συνέχεια. Ταξίδι όνειρό είναι το να κάνω τον Υπερσιβηρικό κάποια στιγμή στη ζωή μου. Από τα αγαπημένα μου είναι στην Τιφλίδα της Γεωργίας ή στο Δουβλίνο που είχα μείνει δύο μήνες. Όποτε έχω την ευκαιρία θέλω να φεύγω.

ΤΩΡΑ Είμαι στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην παράσταση Φάουστ του Μιχαήλ Μαρμαρινού, μετά θέλω να κάνω ένα διάλειμμα γιατί έχω να πάω διακοπές τρία χρόνια και νομίζω ότι είμαι στα όρια μου. Μετά από αυτό θα δούμε, κάτι έχω στο μυαλό μου αλλά δεν το λέω ακόμα.

_MG_8565 2