ζορμπα 3

ΜΟΥΣΙΚΗ Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη μουσική κατεύθυνση, μπορώ να ακούσω πολλά πράγματα εκτός από τα σύγχρονα ελληνικά λαϊκοπόπ. Κατα τ’ άλλα ωραία είναι τα δημοτικά, η κλασική μουσική και η Beyonce.

BIBΛΙΑ Αυτή τη στιγμή διαβάζω για δεύτερη φορά τον “Μομπι Ντικ” του Χέρμαν Μέλβιλ ενώ στο κομοδίνο υπάρχουν διάφορα ακόμα βιβλία. Από Σέξπιρ, μιας και κάνω μαθήματα σε νέους ηθοποιούς οπότε επιστρέφω για να τον συμβουλευτώ και να τσεκάρω κάποια πράγματα μέχρι βιβλία της Σίλβιας Πλαθ. Στα 12-13 με είχε σημαδέψει ο Νίκος Καζαντζάκης κι αργότερα οι Μποντλέρ και Ντοστογιέφσκι. Ωστόσο δεν έχω αγαπημένο συγγραφέα ή κάποιο λατρεμένο βιβλίο.

ΤΑΙΝΙΕΣ Δεν θέλησα να γίνω ηθοποιός επειδή έβλεπα σινεμά. Η επιθυμία ήρθε σε μικρή ηλικία και δεν είχε σχέση με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση αλλά από κάποια διαβάσματα και θεατρικά που είχα δει στην επαρχία. Η πρώτη ταινία που έπαιξα ήταν το “Σώσε Με” του Στράτου Τζίτζη. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία με το φακό και ήταν μεγάλη η ευθύνη αφού όλη η ταινία ήταν πάνω μου. Υπήρχε αγωνία και φρεσκάδα για την αντιμετώπιση του μέσου. Για κάποιο περίεργο λόγο αν και έχουν μεσολαβήσει πολλά πράγματα, πολλοί άνθρωποι μου μιλούν ακόμα γι’ αυτή. Δε θα την χαρακτήριζα αγαπημένη μου αφού όλες έχουν μια ξεχωριστή θέση μέσα μου ωστόσο ήταν μια συνολικά πολύ δυνατή εμπειρία, ειδικά εκείνο τον καιρό, τόσο εντός όσο και εκτός γυρισμάτων. Έχει εντυπωθεί περισσότερο μέσα μου.

ζορμπα 1

ΤV Στην τηλεόραση δεν έχω κάνει πολλά πράγματα αλλά την παρακολουθώ αρκετά. Μερικές φορές βλέπω ενδιαφέροντα θέματα, άλλες φορές την χρησιμοποιώ σαν υπνωτικό για να κοιμηθώ το βράδυ. Αν ήθελα να δω ταινία θα προσπαθούσα να είναι σε DVD.

INTEΡΝΕΤ Δεν έχω καμία σχέση, αυτό τον καιρό δεν έχω καν υπολογιστή στο σπίτι μου και όταν είχα τον χρησιμοποιούσα γινόταν μόνο για να τσεκάρω το mail μου. Δεν έχω αποκτήσει αυτή τη συνήθεια του να μπαίνω στο ίντερνετ. Το κάνω μόνο όταν είναι ανάγκη και θέλω να ψάξω κάτι συγκεκριμένο που αφορά κυρίως τη δουλειά.

ΣΠΟΡ Όταν ήμουν στην εφηβεία είχα ασχοληθεί με την ενόργανη αλλά επειδή άρχισα αργά δεν μπόρεσε όλο αυτό να εξελιχθεί όπως θα ήθελα και έκτοτε η εκγύμναση που κάνω σχετίζεται με τη δουλειά. Ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε παράστασης μπορεί να εκπαιδευτώ σε κάποιο χορό ή ας πούμε να κάνω πιλάτες για να είναι το σώμα δυνατό και έτοιμο. Πιο παλιά έτρεχα ενώ τώρα πάω γυμναστήριο.

ζορμπα 2

ΤΑΞΙΔΙ Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στη Βενετία και έχω υπέροχες αναμνήσεις. Η πόλη ήταν εύκολα διαχειρίσιμη αφού οι αποστάσεις γίνονταν με τα πόδια και μπορούσες να τη γυρίσεις όλη σχετικά γρήγορα και το μέρος κουκλίστικο. Δε σε τρόμαζε. Μελλοντικά θα ήθελα να επισκεφθώ την Αίγυπτο ή την Ινδονησία, ίσως επειδή έχει εξωτικές παραλίες.

ΤΩΡΑ Είμαι στην παράσταση “Φανερωμένες” της Κατερίνας Ευαγγελάκου στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Πρόκεται για μια σύνδεση δύο ελληνικών κειμένων, με αποσπάσματα από την “Αυτοβιογραφία” της Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου και την “Φανερωμένη” της Ρούλας Γεωργακοπούλου. Παράλληλα κάνω πρόβες για το “Μεφίστο” μια παράσταση που θα ανέβει στο Εθνικό τον Μάιο, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.