09_IMG_4990a

ΜΟΥΣΙΚΗ H μουσική εξημερώνει και την αγαπώ πάρα πολύ. Θέλω να ακούω όσο πιο πολύ μπορώ. Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στη δουλειά, όπου κι αν βρίσκομαι. Μου πάει. Η μόνη μου διέξοδος για απεγκλωβισμό από όλο αυτό το πράγμα που μας πνίγει τελευταία είναι αυτή. Μου αρέσει η jazz, η soul, τα παλιά ελληνικά λαϊκά, διάφορα γκρουπ που κάνουν διασκευές. Τέτοια πράγματα. Τους Imam Baildi, ας πούμε, τους παρακολουθώ.

ΤΑΙΝΙΕΣ Η δουλειά μου προέκυψε πολύ ξαφνικά, οπότε δεν υπήρξε κάποια που να την είδα και να είπα, ναι θέλω να γίνω ηθοποιός. Από τις αγαπημένες μου είναι Με είχαν οι “Ώρες” του Στίβεν Ντάλντρι. Tώρα πρόσφατα μου άρεσε πάρα πολύ ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στον “Λύκο της Γουόλ Στριτ” του Σκορσέζε. Υποκριτικά έκανε πολύ ωραία δουλειά, ήταν απίστευτος. Είμαι φαν του Κιούμπρικ αλλά βλέπω και Ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Είμαι φαν του Γαλλικού. Στην Ελλάδα γίνονται προσπάθειες αλλά δεν τυγχάνουν της αποδοχής σε όλα τα επίπεδα και δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τον τρόπο που σκέφτονται οι δημιουργοί και διαμορφώνουν τα σενάρια  -σίγουρα όμως παίζει ρόλο το τι χρήματα επενδύονται για την υλοποίηση μιας παραγωγής. Πάντως έχουμε δείγματα για εξαγωγή. Κάτι γίνεται, κάτι κινείται, πρέπει να γίνονται επενδύσεις στον κινηματογράφο. Ο πολιτισμός μας είναι εξαγώγιμο προϊόν, άλλο αν κανείς δεν ασχολείται. Όλος ο κόσμος θα έπρεπε να έρχεται εδώ να βλέπει αρχαία τραγωδία. Η χώρα που τα γέννησε όλα πάσχει στη διαχείριση, τη συνέχεια και την προβολή.

09_IMG_4993a.

ΒΙΒΛΙΑ Διαβάζω το “Τα λόγια και τα χρόνια: 1963-2013” του Μάνου Ελευθερίου που μιλά για όλη την πορεία του, πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη ζωή του. Επίσης μόλις τελείωσα το “Σαν Κρασί” της Μαρίας Τζίτζη και έχει να κάνει με την πλοκή μιας ιστορίας, με πάρα πολλά στοιχεία οινοποιίας και οινολογίας. Είναι γεμάτο μυρωδιές.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Ενημερώνομαι από την Popaganda, το Protagon, το iEfimerida, τώρα τελευταία είδα το Αndro και μου έκανε εντύπωση το πόσο ωραία είναι στημένο. Έχω σελίδα στο Facebook και έχω πάθει ψύχωση με το Ιnstagram. Έχει αλλάξει η ματιά που βλέπω τα πράγματα. Μου αρέσει η αποδοχή των φωτογραφιών μου. Βρίσκεις διάφορα κανάλια επικοινωνίας με το εξωτερικό που μπορεί κιόλας να σε βραβεύσουν για αυτά που ανεβάζεις. Μου έχει τύχει τώρα τελευταία και σκέφτομαι να κάνω μια έκθεση με φωτογραφίες μου.

09_IMG_4978a.

TV Αν και έχω ξεκινήσει από την τηλεόραση δεν παρακολουθώ αρκετά. Μου αρέσει να βλέπω περισσότερες ταινίες πλέον και πάρα πολλές σειρές. Το “Modern Family” είναι μες στις αγαπημένες μου και τώρα έχω ξεκινήσει το “Hostages“. Παλιά μου άρεσε πολύ το “Brothers and Sisters“. Έχω δει άπειρες -από το “24” μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς. Εμπνέομαι.

09_IMG_4997a.

ΤΑΞΙΔΙ Το τελευταίο που έκανα ήταν στη Νέα Υόρκη. Πήγα για πρώτη φορά και μαγεύτηκα. Είναι ένα πολύ οικείο μέρος και νόμιζα ότι έχω γεννηθεί εκεί. Θα μπορούσα να ζήσω για όλη μου τη ζωή σε αυτή την πόλη. Είναι απίστευτοι οι ρυθμοί, σαν πόλη δεν κοιμάται ποτέ και μου αρέσει η φιλοσοφία που έχουν σε αρκετά πράγματα. Μακάρι να μπορούσαμε να την υιοθετήσουμε κι εμείς. Είναι πιο large σε σκέψεις και πράξεις ενώ εμάς μας πιάνει μια μιζέρια, πολλές φορές φερόμαστε με μικροπρέπεια, κάτι που μας βγάζει από τη σκέψη και την πορεία μας.

http://vimeo.com/85527573

Aυτοσχεδιασμός από την παράσταση “Ξημερώνει Κυριακή“.