Categories: POP ID

Ο Δημήτρης Δημόπουλος θέλει να ακούσει τη Βίκυ Καγιά να του λέει: «τι όμορφη που είσαι με αυτό που φοράς»

ΜΟΥΣΙΚΗ:  Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο θαυμάζω όσους μπορούν να δημιουργούν μουσική, όποτε ακούω έναν ήχο να παράγεται πάντα ανατριχιάζω.

Έχω προσπαθήσει να μάθω, αλλά δεν είχα ποτέ την υπομονή που χρειάζεται, να μελετήσω όσο χρειάζεται: έχω κλάψει πάνω από πιάνο επειδή μετά από ώρες μελέτης πάντα έκανα το ίδιο λάθος, λες και το μυαλό μου δεν είναι καλωδιωμένο να κινεί τα δάχτυλά μου με τέτοιο τρόπο. Παρεμπιπτόντως, ξέρω τυφλό σύστημα και πληκτρολογώ με απίστευτη ταχύτητα χωρίς να κοιτώ το πληκτρολόγιο, μάλλον τη δουλειά αυτή μπορώ να την κάνω με λέξεις και όχι με νότες…

Αισθάνομαι όμως τόσο τυχερός, έχω συνεργαστεί με μουσικούς απίστευτου βεληνεκούς και έχω ζήσει απίστευτες μουσικές εμπειρίες, έτσι όπως τα γράφω θυμάμαι τρεις: τη συναυλία του dissonArt ensemble με έργα Ζεράρ Γκριζέ στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2007 που παρακολούθησα ως θεατής, την πρώτη πρόβα του κόντρα τενόρου Φράνκο Φατζιόλι στην άρια Quell’amor che poco accende, που παρακολούθησα ως βοηθός σκηνοθέτη της όπερας Catone in Utica, και τα  λίγα δευτερόλεπτα που έκανα τον μαέστρο στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνοντας το συμφωνικό ποίημα Μολδάβας του Μπέντριχ Σμέτανα στην παράσταση Stand-Up Symphony. Να ομολογήσω βέβαια πως στο σπίτι, όταν κάνω δουλειές, συνήθως παίζει ρώσικη ποπ ή γερμανικά σλάγκερ από ονλάιν-ραδιοσταθμούς…

ΒΙΒΛΙΑ: Τρία βιβλία σκέφτομαι πάντα όποτε τίθεται το θέμα: Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι, Η Τριλογία του Κόσμου του Πούλμαν και η Οδύσσεια του Ομήρου, την οποία αγόρασα πρόσφατα στην πολυσυζητημένη μετάφραση της Έμιλι Γουίλσον και ανυπομονώ να βρω το χρόνο να την ξεκοκαλίσω.

ΤΑΙΝΙΕΣ:  Τελευταία ταινία που είδα στον κινηματογράφο ήταν το Ψυχρά και Ανάποδα 2 στην αβάν-πρεμιέρ που προσκλήθηκα επειδή συμμετέχω στη μεταγλώττιση. Δυστυχώς έφυγα στη μέση, επειδή είχα παράσταση, όμως τι ωραία που είναι να βλέπεις ταινίες στη μεγάλη οθόνη!

Πέρσι που κυκλοφόρησε το 2001: η Οδύσσεια του Διαστήματος πήγα δύο φορές να τη δω στον κινηματογράφο. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω την αγαπημένη μου ταινία, αποτελεί απάντηση σε πολλές πλατφόρμες στην αντίστοιχη ερώτηση για την ανάκτηση ξεχασμένων κωδικών. Παραδόξως δεν έχω δει στον κινηματογράφο πολλές ταινίες ορόσημα, δεν έχω δει ούτε τον Τιτανικό τότε, ούτε τον Τζόκερ τώρα!

ΣΠΟΡ:  Τα σπορ είναι το αδύνατο σημείο μου στα επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεις, εκτός αν πέσει ερώτηση για το πότε και πού έγιναν σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες! Έχω κερδίσει σε παιχνίδι επειδή γνώριζα πότε ήρθε η κινητή τηλεφωνία στην Ευρώπη, επειδή ήξερα πως το 1992 στη Βαρκελώνη στέλνονταν για πρώτη φορά αποτελέσματα αγώνων με sms. Κατά τα άλλα, έχω αγοράσει ένα ποδήλατο εδώ και ένα χρόνο και όποτε έχει καλό καιρό κάνω βόλτες στον ποδηλατόδρομο προς ΚΠΙΣΝ, προσοχή στα Πετράλωνα στην έξοδο του ΗΣΑΠ, δεν ξέρεις από πού θα σου πεταχτεί παιδάκι/σκυλάκι/γιαγιά από τη λαϊκή με καροτσάκι.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ:  Θα μπορούσα να το κλείνω και λίγο. Θα έπρεπε, μάλλον, να το κλείνω και λίγο. Θα έπρεπε, μάλλον, να το κλείνω και πολύ. Δηλώνω ένοχος, τρώω πολύ χρόνο ονλάιν, διαβάζοντας και βλέποντας ό,τι πιο άσχετο, όμως εκείνη την ώρα φαντάζει απίστευτα σημαντικό πώς κατασκευάζονται τα Α320 σε τόσα διαφορετικά σημεία της Ευρώπης.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:  Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να δηλώσω κάτι που θέλω να πω πάρα πολύ: το Shopping Star θα συνεχίσει για τουλάχιστον ακόμα 10 χρόνια, και πιστεύω πως ο λόγος είναι πως δεν υπάρχει γυναίκα που δεν θέλει να ακούει τη Βίκυ Καγιά να της λέει «τι όμορφη που είσαι με αυτό που φοράς», εγώ θα ήθελα να ακούω τη Βίκυ Καγιά να μου λέει «τι όμορφη που είσαι με αυτό που φοράς».

ΤΑΞΙΔΙΑ:  Γύρισα πριν λίγες μέρες από το Βερολίνο, έχει ακριβύνει και αυτό… Τώρα με την περιοδεία που κάνω με το σταντ-απ, ταξίδι σημαίνει κυρίως η διαδρομή μέχρι την πόλη που παίζω, η μάταια προσπάθεια να ξεκουραστώ πριν την παράσταση λόγω του άγχους και η μάταια προσπάθεια να κοιμηθώ μετά την παράσταση λόγω της υπερέντασης.

ΓΕΙΤΟΝΙΑ:  Δεν μένω πια εκεί, όμως για μένα η γειτονιά θα είναι πάντα τα πέντε τετράγωνα γύρω από το σπίτι που μεγάλωσα στο Μοσχάτο.

ΤΩΡΑ:  Τώρα έχω την μεταμεσονύχτια παράσταση που θα κάνω με την Καφρόκρεμα την Παρασκευή 3/1/2020 καθώς και τον κύκλο παραστάσεων Dimopoulos Specials τον Ιανουάριο, όπου θα παρουσιάσω και τους τρεις σταντ-απ μονολόγους μου στο Θέατρο Σταθμός (ναι, το Αντί Διδακτορικού και η Υπερπαραγωγή επιστρέφουν για μία και μόνο παράσταση στη σκηνή!). Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Σκέπης Πολιτισμού Ιδρύματος Δημήτρης Δημόπουλος (ΣΚΠΙΔΔ), επειδή πια χωρίς ίδρυμα δεν πας μπροστά στον πολιτισμό.

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου