Categories: POP ID

Ο Νικόλας Μάστορας διασκεδάζει πολύ με τα trashy guilty pleasures GNTM και My Style Rocks

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γεννήθηκα στην Καλαμάτα το 1979 και έχοντας έναν αδερφό 12 χρόνια μεγαλύτερό μου, ήμουν τυχερός που με έπαιρνε μαζί του στις ντισκοτέκ της εποχής, όταν ήμουν 7-8 χρονών και τα πρώτα μου ακούσματα ήταν 70’s & 80’s hits.  Αυτές ήταν οι πρώτες μου δυνατές αναμνήσεις και μάλλον για αυτό αγάπησα τα clubs στην πορεία.  Η εφηβεία κύλησε με ένα πέρασμα από Doors, Τρύπες και όλη αυτή την ροκ φάση που για εμένα δεν κράτησε πολύ.  Μετά έπεσα με τα μούτρα στην electronica, απο Aphex Twin και Brian Eno μέχρι Jeff Mills και  Juan Atkins τα beats n’ bleeps με κέρδισαν ολοκληρωτικά. Τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο για σπουδές στα late 90’s και όλη αυτή η σχέση με την ηλεκτρονική και dance μουσική δυνάμωσε ακόμα περισσότερο.  Τώρα πια, σχεδόν στα σαράντα μου και με τον τρόπο και τους ρυθμούς που καταναλώνουμε τη μουσική, έχω γίνει πολύ ευέλικτος ως προς τα ακούσματα.  Θα χορέψω με Madonna και J Lo αλλά θα ακούσω και Max Richter ενώ δουλεύω στον υπολογιστή.

ΒΙΒΛΙΑ: Διαβάζω σπάνια και δεν ντρέπομαι καθόλου για αυτό, βαριέμαι πια τρομερά το διάβασμα, προτιμώ στον ελεύθερο χρόνο μου να κάνω άλλα πράγματα. Νεότερος και κυρίως όσο έζησα στο Λονδίνο διάβαζα περισσότερο (τα ατελείωτα tube rides βλέπεις..) Aldous Huxley, Arthour Clarke και αρκετή beat λογοτεχνία, Jack Kerouac, William Burroughs, Allen Ginsberg. Τώρα πια διαβάζω σπάνια αλλά πρόσφατα ξεκίνησα το πρώτο βιβλίο ενός φίλου, του Γιώργου Κυριακόπουλου, με τίτλο Η Τρισέγγονη της Αραπίνας, ελπίζω να καταφέρω να το τελειώσω :-).

ΤΑΙΝΙΕΣ: Αγαπώ πολύ να βλέπω ταινίες, δεν είμαι καθόλου δογματικός στο τι θα δω, μπορώ να περάσω τέλεια βλέποντας μια σαχλή κωμωδία ή ένα splatter movie αλλά και να συγκινηθώ βαθειά με μια πιο σινεφίλ ταινία. Λατρεύω οτιδήποτε sci-fi.  Μερικοί αγαπημένοι μου σκηνοθέτες είναι οι Stanley Kubrick, Christopher Nolan, Quentin Tarantino, David Cronenberg.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Όταν έχω χρόνο για τηλεόραση μάλλον θα βλέπω σειρές στο netflix, μόλις τελείωσα μια νεανική Ιταλική σειρά με τίτλο Baby. Διασκεδάζω πολύ με τα trashy guilty pleasures που παίζουν αυτή την εποχή όπως GNTM, My Style Rocks κτλ ειδικά αν είμαι με την σωστή παρέα.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Το λατρεύω είμαι εθισμένος, δώστε μου data στο κινητό!   Θα έλεγα οτι είμαι τόσο wired που καλό θα ήταν να έκανα ένα δυνατό detox. Από τη στιγμή που ανοίγω τα μάτια μου το πρωί μέχρι το βράδυ που θα τα κλείσω ξανά, περνάω αρκετή ώρα στο κινητό being social on social media, διαβάζοντας νέα και ψωνίζοντας σχεδόν τα πάντα online, από τα ρούχα μου μέχρι και τα groceries του σούπερ μάρκετ.

ΣΠΟΡ: Μεγάλωσα παίζοντας μπάλα μετά μανίας μέχρι να φύγω για Αγγλία στα 17 μου.  Εκεί πέρασα μια φάση που το μόνο σπορ που έκανα ήταν σεξ και χορός στα night clubs.  Τώρα πια είμαι τακτικός στο γυμναστήριο, θα πάω σίγουρα 4 φορές την εβδομάδα και θα κάνω τις μισές προπόνηση με βάρη και τις υπόλοιπες θα κάνω spinning το οποίο με αποφορτίζει και διασκεδάζω αφάνταστα. Όταν μπορώ μου αρέσει να κάνω μεγάλες πεζοπορείες στη φύση, αλλά αυτό είναι δυστυχώς κάτι που δεν το κάνω όσο συχνά θα ήθελα.

ΤΑΞΙΔΙΑ: Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο να κάνει κάποιος στον εαυτό του από το να ταξιδεύει.  Νιώθω τυχερός που έχω κάνει αρκετά ταξίδια σε διάφορα μέρη στον κόσμο αλλά φυσικά ανυπομονώ να επισκεφθώ και άλλους προορισμούς.  Κάποια ταξίδια που θα μου μείνουν αξέχαστα ήταν στα νησιά Turks & Caicos, στον Μαυρίκιο, στην Τανζανία πρόσφατα, αλλά και ένα μεγάλο road trip στην Καλιφόρνια πριν μερικά χρόνια.  Ταξιδεύω πάρα πολύ με τη δουλειά κυρίως στην Ελλάδα, την οποία θεωρώ ασυναγώνιστη σε φυσική ομορφιά και με πολλές διαφορετικές επιλογές.  Επόμενα ταξίδια που σχεδιάζω είναι στην Σκωτία μέσα στο Μάρτιο, στο Αμβούργο τον Απρίλιο και κάποιο μακρινό ταξίδι αρχές Ιουνίου που ακόμα δεν έχω καταλήξει που θα είναι. Το καλοκαίρι ταξίδια στα ελληνικά νησιά αλλά και στην Μεσσηνία, την πατρίδα μου. 

ΓΕΙΤΟΝΙΑ: Μεγάλωσα στην Καλαμάτα, στην ίδια γειτονιά τα πρώτα 17 χρόνια της ζωής μου και νιώθω πολύ τυχερός για αυτό. Θυμάμαι να παίζω μονίμως ποδόσφαιρο σε αλάνες, στους δρόμους, σε πιλοτές πολυκατοικιών, θυμάμαι γέλια και κλάματα, χτυπημένα γόνατα και τη μητέρα μου έξαλλη να ψάχνει να με βρει.   Μετά έφυγα για Λονδίνο για τέσσερα χρόνια και επέστρεψα στην Αθήνα όπου έχω αλλάξει όχι μόνο γειτονιές αλλά και περιοχές.  Από το Κολωνάκι που έμεινα αρχικά για τέσσερα χρόνια βρέθηκα να ζω στην Κηφισιά για τα επόμενα πέντε.  Έχω επιστρέψει – ευτυχώς – ξανά στο κέντρο και εδώ και πέντε χρόνια ζω στην περιοχή του Χιλτον, στα Ιλίσια σε έναν υπέροχο δρόμο και αισθάνομαι ότι ανήκω εδώ, έχω βρει την περιοχή μου.

ΤΩΡΑ: Περιμένω να βγει μια δουλειά που έκανα με τη Στέγη (φωτογράφιση και βίντεο), σχεδιάζω ένα project με την Sony που θα γίνει μέχρι τέλος της χρονιάς, παράλληλα κάνω location scouting για ένα διαφημιστικό που θα κάνουμε με γνωστή εταιρία καυσίμων αρχές του έτους και στο ενδιάμεσο κάνω το «κέφι» μου φωτογραφίζοντας εντιτόριαλ μόδας τα οποία στέλνουμε προς δημοσίευση στο εξωτερικό.  Επίσης ετοιμάζω τις λεπτομέρειες του πάρτι γενεθλίων μου, γίνομαι 40 στις 3 Ιανουαρίου και αποφάσισα να γιορτάσω έντονα!

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου