_MG_3261 4

MOYΣΙΚΗ Η σχέση μου με το τραγούδι ξεκινά από τα πολύ παιδικά μου χρόνια γιατί η μητέρα μου και το σόι της ήταν όλοι ερασιτέχνες μουσικοί. Το είχαν πολυ εύκολο να πιάσουν ένα όργανο και να παίξουν. Στο σπίτι επίσης ακούγαμε συνέχεια πράγματα, κυρίως από τις μεγαλύτερες αδερφές μου που μάζευαν και δίσκους. Τραγουδούσα πάντα, αλλά στα 16 άρχισα να το κάνω σε μαγαζιά, επαγγελματικά, πληρωνόμουν κιόλας. Τα χρόνια περνούσαν, έκανα μουσικές σπουδές και μετά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Συνεργάστηκα με Μάλαμα, Παπακωνσταντίνου, Σαββόπουλο και αφού είδα ότι τα πράγματα πήγαιναν καλά αποφάσισα να στήσω το δικό μου σχήμα και να πορευτώ μ’ αυτό.

ΒΙΒΛΙΑ Εδώ και ένα χρόνο στο κομοδίνο μου βρίσκεται η Μικρά Αγγλία της Ιωάννας Καρυστιάνη αλλά το έφτασα μέχρι τη μέση και τελικά το είδα στον κινηματογράφο. Η εύκολη λύση. Διαβάζω τα ποιήματα του Πεσόα· αυτό όμως έχει να κάνει με κάτι άλλο που πιστεύω. Αν πρέπει να γράψεις, τότε απαραίτητα πρέπει να διαβάζεις για να περάσεις στο επόμενο επίπεδο. Δεν διαβάζω όσο θέλω, θα ήθελα παραπάνω.

_MG_3220

ΤΑΙΝΙΕΣ Είναι τόσες πολλές οι αγαπημένες μου. Σαν το Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ του Φρανκ Ντάραμποντ και το συγκλονιστικό καναδικό Μέσα από τις Φλόγες του Ντενίζ Βιλνέβ. Γενικά βλέπω αρκετά έργα, πιστεύω ότι όπως όλες οι τέχνες, κινηματογράφος μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Είναι αναγκαστική και καθημερινή η σχέση μου μαζί του. Το βαριέμαι όμως πάρα πολύ. Θα καταργούσα την προσωπική μου σελίδα αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά και θα ασχολιόμουν λιγότερο. Με βοηθάει όμως να κοινοποιώ τα μουσικά νέα μου και να τα μαθαίνει ο κόσμος.

_MG_3170

ΣΠΟΡ Αυτή τη στιγμή δεν έχω την παραμικρή σχέση με τον αθλητισμό αν και θα ξεκινήσω πιλάτες γιατί το ζητάει το σώμα μου. Μικρή έκανα μπαλέτο και στο γυμνάσιο έπαιζα μπάσκετ, ήμουν playmaker στην ομάδα της Αρετσούς στη Θεσσαλονίκη και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

TV Πολλές φορές έχει τύχει να βλέπω με μανία, κυριολεκτικά με τις ώρες! Έχει τύχει να περάσει από μπροστά μου ό,τι σκουπίδι μπορείς να φανταστείς και να το κοιτάω αποχαυνωμένη και μετά να αναρωτιέμαι “Παναγία μου τι κάνω;”. Κάτι που μου συμβαίνει και στο ίντερνετ. Μπαίνεις και χάνεσαι, είναι φρικτό αυτό το πράγμα. Ζούμε παράλληλες ζωές εκεί μέσα. Από σειρές έχω δει όλα τα επεισόδια από τα Φιλαράκια και βλέπω πολλά μουσικά ντοκιμαντέρ.

_MG_3151

ΤΑΞΙΔΙ Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει στο Λονδίνο. Ήταν κάτι μαγικό γιατί συνειδητοποίησα ότι εκεί γίνονται άπειρα πράγματα. Έκατσα 10 μέρες και είχε κάθε μέρα ήλιο· με αυτά τα δεδομένα θα έμενα εκεί για πάντα. Μελλοντικά θέλω να πάω στη Σκοτία, στην Ιρλανδία, στη Νέα Υόρκη, στη Ιαπωνία και στην Κούβα.

ΤΩΡΑ Ετοιμάζομαι για το live που θα δώσω στο Σταυρό του Νότου την Τετάρτη 2 Απριλίου με guest τον Φοίβο Δεληβοριά. Eίμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτό και ανυπομονώ αφού είναι από τους ελάχιστους μουσικούς που εκτιμώ τόσο πολύ σε αυτό τον χώρο. Επίσης ξεκινάω να γράφω το νέο δίσκο και να στήνω τα καινούρια τραγούδια. Τον προηγούμενο δίσκο ο κόσμος μπορεί να τον βρει στο site μου.

http://youtu.be/VQkEgXVvZWs

Η τραγουδοποιός Κατερίνα Μακαβού την Τετάρτη 2 Απριλίου θα βρίσκεται στο Σταυρό του Νότου μαζί με το Φοίβο Δεληβοριά.