popaganda_cicciolina

H πολυάσχολη Ιλόνα Στάλερ, γνωστότερη με το παρατσούκλι Τσιτσιολίνα, γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1951 στη Βουδαπέστη.

  • Έχει Ουγγροϊταλική καταγωγή.
  • Δηλώνει πορνοστάρ, τραγουδίστρια και πολιτικός. Μάλιστα, της άρεσε να συνδυάζει τα “επαγγέλματά” της, αφού συνήθιζε να δίνει λόγους έχοντας το ένα στήθος εκτεθειμένο, ενώ συνέχισε να γυρίζει πορνό και αφότου μπήκε στο Κοινοβούλιο.
  • Το 1964, άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ’70, γνωρίστηκε με τον Ιταλό παραγωγό ενήλικων ταινιών Ρικάρντο Σκίκι, όπου αρχικά εργάστηκαν στο ραδιοφωνικό σόου “Voulez-vous coucher avec moi?”, που είχε για θέμα του το σεξ. Για εκείνες τις ραδιοφωνικές εκπομπές είχε υιοθετήσει το παρατσούκλι Τσιτσιολίνα.
  • Το 1968, για κάποιο φεγγάρι έκανε τον πρώτο της γάμο με το Σαλβατόρε Μαρτίνι, προτού ξαναπαντρευτεί αργότερα.
  • Το 1975 έκανε ντεμπούτο με το δικό της όνομα στο χώρο των ενήλικων ταινιών.
  • Το 1978 έδειξε τα στήθη της στον «αέρα» στο σταθμό RAI. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ιταλικής Τηλεόρασης που έγινε κάτι τέτοιο.
  • Το 1979, ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα στο κόμμα των Πράσινων για να μεταπηδήσει στο αριστερό Ριζοσπαστικό Κόμμα το 1985. Εξελέγη βουλευτής το 1987, ήταν ενάντια στην πυρηνική ενέργεια και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έλαβε 20.000 ψήφους. Μια από τις γνωστότερες ατάκες-προτάσεις ήταν προς το Σαντάμ Χουσέιν και ήταν φυσικά άσεμνη: Προθυμοποιήθηκε να κάνει σεξ με τον ηγέτη του Ιράκ, προκειμένου να λήξει ο πόλεμος του Κόλπου το 1991. Το ίδιο έκανε και για το δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ, όπως και με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2006. Πάντως, εκλεγμένη βουλευτής ήταν μέχρι το 1992.
  • Το 2011, όταν ανακοινώθηκε πως δικαιούται βουλευτική σύνταξη ύψους 39.000 ευρώ και προκλήθηκαν αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, εκείνη απάντησε με το απλό: “Τα κέρδισα και είμαι περήφανη γι’αυτό”.
  • Το 1991, παντρεύτηκε τον διάσημο καλλιτέχνη Τζεφ Κούνς. Ο Κούνς παρουσίασε μια έκθεση γλυπτικής και φωτογραφίας που απεικόνιζε το ζευγάρι σε διάφορες ερωτικές στάσεις, κοστούμια και σκηνικά. Η έκθεση είχε τίτλο “Made in Heaven”. Έκαναν ένα παιδί μαζί, το Λούντβιχ Μαξιμίλιαν, όμως από το 1992 βρίσκονται σε διάσταση και συνεχόμενες δικαστικές διαμάχες για την έκδοση διαζυγίου και την κηδεμονία του παιδιού.

http://youtu.be/zzxQah1gbPo

  • Παράλληλα, είχε καριέρα και ως τραγουδίστρια με ενήλικα θεματικά τραγούδια συνοδευόμενα από απλές, σχεδόν παιδικές μελωδίες. Τα κομμάτια ήταν απαγορευμένα ως επί το πλείστον στην Ιταλία, λόγω θεματολογίας. Ωστόσο, σημείωσαν μια σχετική επιτυχία σε χώρες της Ευρώπης.

http://youtu.be/ix7UCDpU690