Την Παρασκευή 14 Μαρτίου η Absolut παρουσίασε, σε μια prive προβολή, το Dark Noir, την πρώτη 3D ταινία κινουμένων σχεδίων από τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο εικονογράφο Rafael Grampá. Η ταινία, είναι αποτέλεσμα του project #NextFrame, μιας συνεργασίας μεταξύ της ABSOLUT, του καλλιτέχνη και των φίλων της ABSOLUT στο Facebook παγκοσμίως.

Vincent-Sitting

Με το λανσάρισμα της νέας της καμπάνιας “Transform Today”, η ABSOLUT ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δημιουργικές συνεργασίες με τους καλλιτέχνες που πρωταγωνιστούν σε αυτή, ζητώντας τους να μοιραστούν με τους φίλους της μάρκας τη δημιουργική τους έμπνευση, για να αναζητήσουν μέσα τους τη δική τους φλόγα έμπνευσης. Το #NextFrame είναι η πρώτη από αυτές τις δημιουργικές συνεργασίες.

Στηριζόμενη πάνω στη μεγάλη βάση φανατικών υποστηρικτών της μάρκας στο Facebook (παγκοσμίως, 5.000.000 fans), η ABSOLUT τους προσκάλεσε να συνεργαστούν με τον Rafael Grampá στα πλαίσια του τελευταίου εγχειρήματός του: τη δημιουργία της πρώτης του ταινίας κινουμένων σχεδίων, ζητώντας τη γνώμη τους για την εξέλιξη της πλοκής της ταινίας, μέσα σε ένα σύνολο έξι σκηνών/πλάνων. Μέσα σε ένα διάστημα τριών εβδομάδων, ο Grampá αξιολόγησε χιλιάδες ιδέες και εμπνεύσεις των φίλων της ABSOLUT από περισσότερες από 20 χώρες. Ύστερα από κάθε επιλογή μιας ιδέας για κάθε σκηνή, ο καλλιτέχνης έπιανε δουλειά, αποτυπώνοντας την ιδέα σε σκίτσο και αμέσως μετά της έδινε τρισδιάστατη μορφή. Και το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας; Μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, συν-δημιουργία του Rafael Grampa και των Facebook fans της ABSOLUT.

«Το project #NextFrame χτίστηκε πάνω στις αξίες της καμπάνιας Transform Today, σύμφωνα με την οποία το μέλλον δεν είναι καθορισμένο, αλλά είναι στα χέρια του καθενός να το δημιουργήσει όπως εκείνος το οραματίζεται. Έτσι, δίνουμε την ευκαιρία σε εκείνους που εμπνεύστηκαν από τη συγκεκριμένη καμπάνια να γίνουν μέρος αυτής, αλληλεπιδρώντας με τους καλλιτέχνες. Αυτό αποτελεί τη μία πτυχή του #NextFrame. Θέλαμε επίσης να βρούμε έναν τρόπο ώστε ο Rafael να ζωντανέψει τη δουλειά του μέσα από ένα 3D animation» ήταν τα λόγια του Jonas Tahlin (Absolut VP of Global Marketing).

http://youtu.be/WeyaB9Gm4iw

O Rafael Grampá επισήμανε: «Η ABSOLUT με προσκάλεσε να γίνω μέρος αυτής της παγκόσμιας καμπάνιας, και κατά τη διάρκεια της πρώτης μας συνομιλίας μου εκμυστηρεύθηκαν ότι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν συνεργασίες με τους καλλιτέχνες που θα πρωταγωνιστούν σε αυτή, μέσω πρωτοποριακών projects. Αυτή η σκέψη έγινε πράξη με το project #NextFrame, μέσα από το οποίο δοκίμασα το ταλέντο μου στη σκηνοθεσία και το animation. Μια μετατροπή των δισδιάστατων σκίτσων μου σε τρισδιάστατους χαρακτήρες. Ήδη έχω αρχίσει να εξερευνώ νέες ευκαιρίες, αλλάζοντας το στυλ μου. Τώρα δοκιμάζω τον εαυτό μου στο να λέω ιστορίες μέσω εικόνων, κίνησης, χρόνου και ήχου».

Η πρεμιέρα της ταινίας, έγινε στο MADE Space του Βερολίνου, σε ένα καλλιτεχνικό χώρο ειδικά διαμορφωμένο με την ανατρεπτική ματιά της ABSOLUT, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους από 20 χώρες. Την επόμενη ημέρα (Σάββατο 15 Μαρτίου) ακολούθησε η προβολή της ταινίας σε 300 επιλεγμένους προσκεκλημένους του Rafael Grampá. Και τις δύο ημέρες, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πέντε μοναδικά ABSOLUT cocktails, καθένα από τα οποία ήταν εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες της ταινίας.

http://youtu.be/L_Bp-2To1uA

Πληροφορίες για τον Rafael Grampa:

  • Εδώ μπορείτε να δείτε την ιστορία του καλλιτέχνη μέσα από την καμπάνια “Transform Today”.

  • Ο Rafael Grampa  έχει συνεργαστεί με την Absolut για το σχεδιασμό της συλλεκτικής φιάλης Absolut Karnival.

  • Η ταινία Dark Noir δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Λονδρέζικου studio Red knuckles, γνωστό από τις δημιουργίες κινουμένων σχεδίων για το μουσικό συγκρότημα Gorillaz.