Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Δεν θέλω ένα Grexit

«Θα μιλήσω εδω για το ελληνικό ζητημα γιατι εδω είναι ο χωρος της δημοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Σήμερα θα έχουμε μία συνάντηση κορυφής για το θέμα της Ελλάδας. Κι εγώ σέβομαι την ψηφο του ελληνικού λαού, αλλά να καταλαβαίνουμε την ψήφο τους», τόνισε ο Γιούνκερ.

«Πρέπει να συζητήσουμε τι σημαίνει να σεβαστούμε την ψήφο των Ελλήνων. Η πλειοψηφία είπε όχι σε ένα κείμενο που είχε ξεπεραστεί όταν τέθηκε σε ψηφοφορία. Το ερώτημα είχε ξεπεραστεί κατά πολύ», σημείωσε. Στο σημείο εκείνο υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίες περιορίστηκαν μετά από παρέμβαση του προέδρου, Μάρτιν Σουλτς.

Επίσης, σημείωσε ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, τονίζοντας πάντως ότι «πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι «αίτημα και βούλησή του είναι να αποφευχθεί ένα Grexit. Δεν θέλω ένα Grexit. Το να πετάξουμε την Ελλάδα εκτός νομισματικής ένωσης ή της ΕΕ δεν είναι κάτι που το θέλουμε».

«Η Κομισιόν θα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επανεκκινήσουν. Τι ΕΕ θα ήμασταν αν σταματήσουμε να συζητάμε».

«Το απόγευμα θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση χωρίς ρητορικές κορώνες Η λύση δεν θα προκύψει σήμερα, αλλιώς θα ήταν μία υπεραπλουστευμένη λύση. », τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι «είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Κομισιόν τρομοκράτες».

Ο κ.Γιούνκερ είπε ότι «το μπαλάκι βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο και πρέπει σήμερα να μας εξηγήσει πώς μπορεί να επιλυθεί η κρίση»

POPAGANDA