ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ακόμη ένας υφυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του

Ο Ρόμπιν Γουόκερ, υφυπουργός Παιδείας της βρετανικής κυβέρνησης, παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά παραιτήσεων, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σεξουαλικό σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.

«Τα πρόσφατα γεγονότα μου κατέστησαν σαφές ότι το μεγάλο κόμμα μας (…) έχει παρεκτραπεί από τις βασικές του αποστολές για να επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν την ηγεσία», ανέφερε ο Γουόκερ στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία και της νέας παραίτησης στάθηκε η «ανακριβής» ενημέρωση που είχε ο υφυπουργός για τον διορισμό ενός πολιτικού του Κρις Πίντσερ, εναντίον του οποίου είχαν γίνει καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Πρόκειται για την τρίτη παραίτηση στην κλυδωνιζόμενη βρετανική κυβέρνηση μέσα σε λίγες ώρες, καθώς είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών: του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και του υπουργού Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ. Συνολικά, άλλοι 13 υφυπουργοί και αξιωματούχοι έχουν εγκαταλείψει μέχρι τώρα τις θέσεις τους, σύμφωνα με τη βρετανική Metro.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA