ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο – Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας

Σε καταφύγιο βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας, καθώς την ώρα της συνάντησής του με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντίμτρο Κουλέμπα στο υπουγείο Εξωτερικών, ήχησαν ξανά οι σειρήνες του πολέμου. 

O υπουργός Εξωτερικών μεταφέρθηκε άμεσα με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Δένδιας επισκέπτεται σήμερα το Κίεβο, όπου αναμένεται να συναντήσει αργότερα και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά την έναρξη επίσκεψής του στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με την πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα (Tetiana Plachkova), τον πρύτανη του κρατικού πανεπιστημίου Μαριούπολης Μίκολα Τροφιμένκο (Mykola Trofymenko), και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA