ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αναδίπλωση από το Κίεβο μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν – «Από όπου κι αν προήλθε ο πύραυλος στην Πολωνία, φταίει η ρώσικη εισβολή»

Σε πλήρη αναδίπλωση προχωρά το Κίεβο μετά τις ανακοινώσεις Μπάιντεν πως για το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία ευθύνεται η Ουκρανία και όχι η Ρωσία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης στους ηγέτες των G20 είχε υποστηρίξει πως ο πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία «δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μήνυμα της Μόσχας προς τη σύνοδο.

Μετά όμως τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, έσπευσε να δηλώσει ότι η Ρωσία φέρει την ευθύνη για οποιαδήποτε «περιστατικά με πυραύλους» μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.
«Κατά τη γνώμη μου, είναι αναγκαίο να ακολουθήσουμε μία και μοναδική λογική. Ο πόλεμος ξεκίνησε και διεξάγεται από τη Ρωσία. Η Ρωσία πλήττει μαζικά την Ουκρανία με πυραύλους Cruise», σημείωσε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η Ρωσία έχει μετατρέψει το ανατολικό τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου σε απρόβλεπτο πεδίο μάχης. Πρόθεση, μέσα εκτέλεσης, κίνδυνοι, κλιμάκωση -όλα αυτά προέρχονται μόνο από τη Ρωσία. Και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξήγηση για οποιαδήποτε περιστατικά με πυραύλους», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όταν μία επιτιθέμενη χώρα εξαπολύει εσκεμμένη μαζική πυραυλική επίθεση κατά ολόκληρου του εδάφους μίας μεγάλης χώρας στην ευρωπαϊκή ήπειρο με τα πεπαλαιωμένα σοβιετικά όπλα (πυραύλους κλάσης X), μία τραγωδία θα προκύψει αργά ή γρήγορα σε εδάφη άλλων χωρών», εκτίμησε ο ίδιος.

«Επιπλέον, οι ρωσικοί πύραυλοι ή τα θραύσματά τους έχουν πέσει περισσότερες από μία φορές σε συνοριακές περιοχές. Δεν βλέπω να υπάρχει νόημα να ξεφύγουμε από την απλή αυτή λογική – μόνο η Ρωσία είναι ένοχη για απειλές και ακρότητες σε άλλες χώρες με τις πυραυλικές της επιθέσεις»,  πρόσθεσε ο Ποντολιάκ.

Σε χωριστή ανάρτησή του στο Twitter, ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος ανεφερε ότι είναι καιρός για την Ευρώπη να «κλείσει τον ουρανό» επάνω από την Ουκρανία: «Δεν χρειάζεται να αναζητούνται δικαιολογίες και να αναβάλλονται σημαντικές αποφάσεις».

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA