ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Στην πλατεία Μαλίκ Άσγκαρ (…) εντοπίστηκε και σκοτώθηκε σε σημείο ελέγχου βομβιστής αυτοκτονίας, όμως πυροδοτήθηκαν τα εκρηκτικά του», επεσήμανε ο Χαλίντ Ζάντραν εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο Αμπντούλ Νάφι Τάκορ, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, κοντά στο σημείο ελέγχου που έχει στηθεί στην αρχή του αυστηρά φυλασσόμενου δρόμου όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και ξένες πρεσβείες.

Στο νοσοκομείο Emergency, το οποίο διαχειρίζεται ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση, μεταφέρθηκαν δύο πτώματα και 12 τραυματίες, επεσήμανε ο διευθυντής του.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΜΚΟ στο Twitter, μεταξύ των τραυματιών είναι τουλάχιστον ένα παιδί.

Η Καμπούλ και άλλες αστικές περιοχές του Αφγανιστάν έχουν γίνει στόχος αρκετών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, την ευθύνη για κάποιες από τις οποίες έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Έκρηξη τον Ιανουάριο έξω από το υπουργείο Εξωτερικών προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, καθώς σημειώθηκε στο τέλος της εργάσιμης ημέρας την ώρα που αποχωρούσαν από το κτίριο οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν έχει τονίσει ότι έχει αναγάγει σε προτεραιότητά της στην ασφάλειας των πολιτών. Για τον σκοπό αυτό έχει πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές εναντίον φερόμενων μελών του ΙΚ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA