ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μητέρα γέννησε μέσα στα συντρίμια και πέθανε – Σώο βρέθηκε το βρέφος [ΒΙΝΤΕΟ]

Συγκλονίζουν οι εικόνες «αποκάλυψης» από την γειτονική Τουρκία και τη Συρία, μετά τα διαδοχικά χτυπήματα του εγκέλαδου, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, να σκορπούν το απόλυτο χάος.

Στη μαρτυρική Συρία, η ιστορία μίας μητέρας από το Χαλεπί που γέννησε και σκοτώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ προκαλεί δέος. Το νεογέννητο βρέφος βρέθηκε σώο και διασώθηκε από τα ερείπια του κτηρίου αλλά δυστυχώς η μητέρα δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με αναφορές, η μητέρα του μωρού πέθανε μετά τη γέννησή του. 

Την ίδια στιγμή, δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε η αντιπολίτευση στη Συρία. Ο χρόνος τελειώνει για να σωθούν εκατοντάδες οικογένειες που παραμένουν παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτηρίων μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας, προειδοποίησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας της συριακής αντιπολίτευσης. Ο Raed al-Saleh, από την οργάνωση που είναι γνωστή ως Λευκά Κράνη στη βορειοδυτική Συρία που ελέγχεται από τους αντάρτες, τόνισε στο Reuters ότι απαιτείται επείγουσα βοήθεια από διεθνείς ομάδες για τις προσπάθειες διάσωσης.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA