Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.01.2023

Στους 252 ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Ινδονησία

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 31 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται και 377 τραυματίστηκαν.
Στους 252 ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Ινδονησία

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό που έπληξε την πόλη Σιαντζούρ στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας αυξήθηκε σε 252, όπως ανέφερε η τοπική κυβέρνηση σε σημερινή ανάρτηση στο Instagram.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 31 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται και 377 τραυματίστηκαν, ενώ 7.060 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Τον σεισμό των 5,6 βαθμών, που σημειώθηκε χθες στις 13:20 τοπική ώρα, με επίκεντρο την πόλη Σιαντζούρ -με περίπου 175.000 κατοίκους-, ακολούθησαν περισσότεροι από 60 μετασεισμοί μεγέθους από 1,6 ως 4 βαθμών.

EPA/ADI WEDA

Αποζημίωση στα θύματα και στους συγγενείς των νεκρών

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει αποζημίωση στα θύματα και τις οικογένειες των νεκρών του σεισμού, ο οποίος έπληξε χθες, Δευτέρα, την πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία της χώρας και έχει μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή σε 162 ανθρώπους.

Ο Τζοκόβι, όπως είναι γνωστός ο πρόεδρος, επισκέφθηκε το επίκεντρο του σεισμού, την πόλη Σιαντζούρ στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας, και ζήτησε από τα σωστικά συνεργεία να δώσουν προτεραιότητα στη διάσωση όσων είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια και να φτάσουν γρήγορα στις περιοχές που έχουν αποκλειστεί λόγω των κατολισθήσεων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτιρίων, αλλά και από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

«Σήμερα επικεντρωνόμαστε στον απεγκλωβισμό θυμάτων που καταπλακώθηκαν από κατολισθήσεις», εξήγησε ο Ρούνται Σαλαντίν, τοπικός στρατιωτικός αξιωματούχος. «Είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα θύματα», πρόσθεσε.

Οι διασώστες προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους με τη βοήθεια εκσκαφέων για να φτάσουν στις περιοχές όπου πιστεύουν ότι έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι, επεσήμανε ο Ντίμας Ρεβιανσίαχ, ένας 34χρονος διασώστης.

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ η υπηρεσία της Ινδονησίας που είναι αρμόδια για τη διαχείριση καταστροφών (BNPB) ανακοίνωσε ότι εκτιμά πως τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια κτιρίων, ανάμεσά τους οι μαθητές ενός ισλαμικού σχολείου, αλλά και κάτοικοι που σκοτώθηκαν στα σπίτια τους από τις πτώσεις σκεπών ή τοίχων.

EPA/ADI WEDA

Καθυστερήσεις

Οι επιχειρήσεις διάσωσης καθυστερούν λόγω των αποκλεισμένων δρόμων και των διακοπών στην ηλεκτροδότηση σε αυτή την επαρχία, όπου τα σπίτια κατασκευάζονται συνήθως από ξύλα και τσιμέντο.

Περισσότερες από 2.000 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές, ενώ περίπου 13.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε προσωρινά κέντρα διαμονής που δημιούργησε η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο Ρίντουαν Καμίλ κυβερνήτης της Δυτικής Ιάβας.

Γιατροί προσφέρουν βοήθεια σε ασθενείς έξω από τα νοσοκομεία, αλλά και σε αυτοσχέδιες μονάδες που στήθηκαν σε σκηνές μετά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Άνθρωποι περιμένουν την άδεια των αρχών για να παραλάβουν τις σορούς των συγγενών τους από τα νεκροτομεία προκειμένου να τους θάψουν. Πολλοί άλλοι εξακολουθούν να αναζητούν φίλους και συγγενείς που αγνοούνται εν μέσω του χάους που επικρατεί.

Τον σεισμό των 5,6 βαθμών, που σημειώθηκε χθες στις 13:20 τοπική ώρα, με επίκεντρο την πόλη Σιαντζούρ – με περίπου 175.000 κατοίκους–, ακολούθησαν περισσότεροι από 60 μετασεισμοί μεγέθους από 1,6 ως 4 βαθμών.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο «δακτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και η οποία είναι συχνά αντιμέτωπη με ισχυρούς σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων.

Το 2004 ένας σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών, στα ανοιχτά του νησιού της Σουμάτρας, στη βόρεια Ινδονησία, προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε 14 χώρες και σκότωσε 226.000 ανθρώπους – πάνω από τους μισούς ήταν Ινδονήσιοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.