ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη η Ελλάδα στις αμυντικές δαπάνες σε ποσοστό ΑΕΠ σύμφωνα με έκθεση του Νάτο

Η Ελλάδα είναι πρώτη σε αμυντικές δαπάνες, ξεπερνώντας ακόμη και τις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Συμμαχία.

Ειδικότερα, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ με 3,54%, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν με 3,46%.
 
Αυτή η μάλλον μη κατάλληλη για πανηγυρισμούς ελληνική πρωτιά επιβεβαιώνεται και από την γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σύμφωνα με την οποία: «Από τα τριάντα κράτη μέλη, δεκαεπτά μέλη δαπάνησαν περισσότερα χρήματα για την άμυνα από το Βερολίνο σε σχέση με την οικονομική τους δυνατότητα. Επτά χώρες ήταν πάνω από το όριο του 2% που έθεσε η συμμαχία ως σημείο αναφοράς μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Λιθουανία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία και Λετονία (με αυτή τη σειρά)».
 
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης, ότι «η Γερμανία απέτυχε ξεκάθαρα τον στόχο του 2% του ΝΑΤΟ και αυτό τη χρονιά του Zeitenwende», δηλαδή του σημείου καμπής στη γερμανική αμυντική πολιτική.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA