ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγικό: Κλειστά κέντρα σε «παραμεθόριες περιοχές» ετοιμάζει η Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης Μελόνι για τη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

«Τα νέα κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών θα δημιουργηθούν κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές. Συνεργαζόμαστε με την Γαλλία για τον έλεγχο των συνόρων και η περιοχή αυτή, κοντά στην πόλη Βεντιμίλια, είναι μια από εκείνες που εξετάζουμε με ενδιαφέρον, για την δημιουργία νέων δομών, με στόχο τον περιορισμό του όλου φαινομένου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.

«Θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά εμείς θα πάμε σε διάλογο με όλους, προσπαθώντας παράλληλα να επιβάλουμε την γραμμή της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών. Τόνισε επίσης ότι «ζήτησε από τους νομάρχες να υποδείξουν σε ποια περιοχή μπορεί να δημιουργηθούν τα νέα κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών που πρέπει να επαναπατρισθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την δημιουργία ενός κέντρου σε κάθε περιφέρεια της χώρας».

«Η κυβέρνησή μας ορκίσθηκε πριν δέκα μήνες και βρήκε μια κατάσταση ιδιαίτερα πολύπλοκη σε ό,τι αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού. Είμαστε αποφασισμένοι όμως να προχωρήσουμε, στοχεύοντας σε μόνιμες και σταθερές λύσεις», υηπογράμμισε ο Πιαντεντόζι.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA