Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.09.2022

Politico: «Απαράδεκτες και αδικαιολόγητες οι υποκλοπές ευρωβουλευτών» από την πρόεδρο Ευρωβουλής

Nέο πλήγμα για την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί η δήλωση του εκπροσώπου της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στο Politico.
Politico: «Απαράδεκτες και αδικαιολόγητες οι υποκλοπές ευρωβουλευτών» από την πρόεδρο Ευρωβουλής

Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την παράνομη παρακολούθηση επικοινωνιών μελών της Ευρωβουλής ο εκπρόσωπος της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Μιλώντας στο Politico ο εκπρόσωπος της Ρομπέρτα Μετσόλα καταδικάζει τις παράνομες υποκλοπές ευρωβουλευτών και επισημαίνει ότι «τέτοιες παραβιάσεις των αρχών και των αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ανεξάρτητα από το κράτος μέλος στο οποίο συμβαίνουν».

Ο εκπρόσωπος της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου επεσήμανε ακόμα ότι «η παράνομη παρακολούθηση των επικοινωνιών των μελών είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο Twitter επεσήμανε με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου της Ρομπέρτα Μετσόλα ότι σφίγγει ο ευρωπαϊκός κλοιός για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ότι δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή στο κουκούλωμα των παράνομων μεθοδεύσεων.

Να σημειωθεί ότι οι ευρωομάδες της Αριστεράς και των Σοσικαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, ζητούν να συζητηθεί στην 1η Ολομέλεια το σκάνδαλο των υποκλοπών ενώ η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator, κάλεσε σε ακρόαση στις 30 Αυγούστου τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με το κακόβουλο λογισμικό, ενώ έχει αποδειχθεί ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.