ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τέρι Χολ, τραγουδιστής των The Specials

Ο Τέρι Χολ, ο τραγουδιστής του βρετανικού συγκροτήματος The Specials των χιτ Gangsters and Ghost Town, πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο, έπειτα από σύντομη ασθένεια, του Τέρι, του όμορφου φίλου μας , αδελφού, ενός από τους λαμπρότερους τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και στιχουργούς που έχει βγάλει αυτή η χώρα», έγραψαν στο Twitter τα πρώην μέλη του συγκροτήματος.

«Η μουσική του και οι εμφανίσεις του αγκάλιαζαν την πραγματική ουσία της ζωής … την χαρά, τον πόνο, το χιούμορ, τον αγώνα για δικαιοσύνη, αλλά κυρίως την αγάπη».

Γεννημένος το 1959 στο Κόβεντρι της δυτικής Αγγλίας, ο Τέρι Χολ έγινε γνωστός μαζί με τους Specials στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Μπήκε το 1977 στο συγκρότημα, το οποίο , με τον τζαμαϊκανό του ήχο έγινε το σύμβολο της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της Βρετανίας σε μία περίοδο φυλετικών εντάσεων.

Το 1981, το εμβληματικό Ghost Town, ένα τραγούδι διαμαρτυρία για την παρακμή της εποχής Θάτσερ, έφερε το συγκρότημα στην κορυφή των τσαρτς επί πολλές εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του ο Τέρι Χολ συνεργάσθηκε και με άλλους μουσικούς, όπως ο ράπερ Tricky, οι Gorillaz και Lily Allen.

«Οι Specials ήταν ο ύμνος στην αναζωογόνηση της βρετανικής κουλτούρας από την μετανάστευση της Καραϊβικής», έγραψε στο Twitter ο τραγουδιστής Billy Bragg.

Το συγκρότημα ενώθηκε και πάλι πέρυσι για να βγάλει άλμπουμ με διασκευές των τραγουδιών διαμαρτυρίας που σημάδεψαν την πορεία του.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA