Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
08.09.2023

Περισσότερα από 3 δισ. δολάρια ζητά ο ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση στο Σουδάν

Οι μάχες επιδείνωσαν την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα, όπου πριν από τον πόλεμο ένας στους τρεις ανθρώπους βασιζόταν στην ανθρωπιστική βοήθεια.
Περισσότερα από 3 δισ. δολάρια ζητά ο ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση στο Σουδάν

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά σε πάνω από 3 δισεκ. δολάρια τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια και για τους πρόσφυγες του Σουδάν, όπου η ανθρωπιστική κρίση έχει επιδεινωθεί από τις βίαιες μάχες που μαίνονται από τα μέσα του Απριλίου.

Μόνο για την ανθρωπιστική βοήθεια ο ΟΗΕ δηλώνει ότι χρειάζονται 2,6 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις, ενώ ο οργανισμός ζητούσε 1,75 δισεκ. τον Δεκέμβριο.

Τα κεφάλαια αυτά αναμένεται να επιτρέψουν στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την ανθρωπιστική βοήθεια να βοηθήσουν τους περίπου 18 εκατ. ευάλωτους ανθρώπους στη χώρα, σύμφωνα με τον Ραμές Ρατζασινγκάμ, επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων στη Γενεύη και διευθυντής της Διεύθυνσης Συντονισμού.

Για τους πρόσφυγες που γλίτωσαν από τις εχθροπραξίες, ο ΟΗΕ ζητά 470,4 εκατ. δολάρια, προσθέτοντας πως έως και 1,1 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν το Σουδάν φέτος.

«Σήμερα, 25 εκατ. άνθρωποι, πάνω από τον μισό πληθυσμό του Σουδάν, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία. Είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχουμε δει ποτέ στη χώρα», δήλωσε ο Ραμές Ρατζασινγκάμ.

«Οι απαιτήσεις για χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 2,6 δισεκ. δολαρίων είναι επίσης οι υψηλότερες από οποιαδήποτε ανθρωπιστική έκκληση έχει γίνει για το Σουδάν».

Οι συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του στρατηγού Άμπντελ Φατάχ αλ-Μπουρχάν και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/ RSF) του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 1.000 ανθρώπους ενώ χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) Φίλιπο Γκράντι εκτίμησε ότι «πάνω από 800.000 άνθρωποι» μπορεί να προσπαθήσουν να διαφύγουν από τις αιματηρές μάχες του Σουδάν.

«Έως σήμερα, η κρίση, που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, έχει προκαλέσει τη μαζική έξοδο στις γειτονικές χώρες περίπου 220.000 προσφύγων», δήλωσε στον Τύπο ο Ραούφ Μαζού, αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας. Παράλληλα πάνω από 700.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί σε άλλες περιοχές της χώρας. «Αμέτρητοι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, αθώα θύματα των τυφλών συγκρούσεων», πρόσθεσε.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.