Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.05.2023

Ουγκάντα: Υπερψηφίστηκε νομοσχέδιο κατά της ομοφυλοφιλίας – Προβλέπει θανατική ποινή και ισόβια

Μόλις δυο βουλευτές καταψήφισαν το αντιδραστικό σχέδιο νόμου.
Ουγκάντα: Υπερψηφίστηκε νομοσχέδιο κατά της ομοφυλοφιλίας – Προβλέπει θανατική ποινή και ισόβια

Το κοινοβούλιο της Ουγκάντας ενέκρινε την Τρίτη (21/3) ένα σκοταδιστικό νομοσχέδιο κατά της ομοφυλοφιλίας, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης 7-10 ετών έως και ισόβια, υψηλά πρόστιμα, ακόμη και θανατικές ποινές.Στη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ορισμένοι βουλευτές επιδόθηκαν σε ομοφοβικά σχόλια και ένας ζήτησε μάλιστα τον ευνουχισμό των ομοφυλοφίλων.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε το νομοσχέδιο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. «Οι πολιτικοί στην Ουγκάντα οφείλουν να επικεντρωθούν στην ψήφιση νόμων που προστατεύουν τις ευάλωτες μειονότητες και διασφαλίζουν θεμελιώδη δικαιώματα, και να σταματήσουν να στοχοποιούν μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ για πολιτικά οφέλη», δήλωσε ο Οριέμ Νιεκό.

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος Μουσέβενι, που κυβερνά την Ουγκάντα με σιδηρά πυγμή από το 1986, είχε χαρακτηρίσει «ανώμαλους» τους ομοφυλόφιλους.

Η Ουγκάντα έχει αυστηρή νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων, την οποία κληρονόμησε από την εποχή της αποικιοκρατίας. Όμως από το 1962, όταν κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, δεν έχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον ατόμων που είχαν συναινετικές ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Η ομοφοβία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην ανατολική Αφρική. Προ ημερών το κυβερνών κόμμα στην Τανζανία πρότεινε τον ευνουχισμό ομοφυλοφίλων. Στις αρχές του μήνα, ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο τόνισε ότι η ομοφυλοφιλία δεν έχει θέση στη χώρα του.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.