Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2023

Οι NYT επανέρχονται στις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από τις ελληνικές αρχές

Αφορμή στάθηκε το επίσημο αίτημα της Κομισιόν προς τις ελληνικές αρχές, για πλήρη και ανεξάρτητη διερεύνηση της υπόθεσης.
Οι NYT επανέρχονται στις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από τις ελληνικές αρχές

Οι New York Times επανέρχονται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσίευσαν παραμονές των εκλογών του Μαΐου και στο οποίο τεκμηριώνεται περιστατικό επαναπροώθησης προσφύγων από τις ελληνικές αρχές – κατά παράβαση ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

Αφορμή στάθηκε το επίσημο αίτημα της Κομισιόν προς τις ελληνικές αρχές, για πλήρη και ανεξάρτητη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς στο βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφονται αιτούντες άσυλο, ανάμεσά τους και παιδιά, να περισυλλέγονται, να μεταφέρονται στη θάλασσα και να εγκαταλείπονται σε μια σχεδία από την ελληνική ακτοφυλακή.

Η νέα ανάρτηση των NYT

«Η Ελλάδα λέει ότι δεν παρατάει τους μετανάστες στη θάλασσα. Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε αποκλειστικά από τους New York Times δείχνει αιτούντες άσυλο, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, να περισυλλέγονται, να μεταφέρονται στη θάλασσα και να εγκαταλείπονται σε μια σχεδία από την ελληνική ακτοφυλακή στη μέση του Αιγαίου, κατά παράβαση του ελληνικού, του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου.

Η δοκιμασία τους θα μπορούσε κανονικά να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, όπως και εκείνες τόσων άλλων αιτούντων άσυλο, των οποίων οι μαρτυρίες για κακομεταχείριση απορρίφθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση. Μόνο που αυτή τη φορά, καταγράφηκε ολόκληρη σε βίντεο από έναν ακτιβιστή που το μοιράστηκε με τους Times.

Η έρευνα των Times επαλήθευσε και επιβεβαίωσε το υλικό. Οι δημοσιογράφοι πήραν επίσης συνέντευξη από 11 από τους αιτούντες άσυλο από τη Σομαλία, την Ερυθραία και την Αιθιοπία, τους οποίους εντόπισαν σε κέντρο κράτησης στη Σμύρνη, στις τουρκικές ακτές.

Η ΕΕ ζήτησε επισήμως από την Ελλάδα να ξεκινήσει έρευνα για το δημοσίευμα των Times με βάση το υλικό, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος αυτόν τον μήνα».

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.