ΚΟΣΜΟΣ

Οι New Order κυκλοφόρησαν μπλούζα «Blue Monday» για να ευαισθητοποιήσουν για θέματα ψυχικής υγείας

Οι New Order κυκλοφόρησαν ένα νέο T-shirt με θέμα την επιτυχία τους «Blue Monday» για να υποστηρίξουν την οργάνωση για την προαγωγή της ψυχικής υγείας CALM.

Το σχέδιο του T-shirt είναι έργο του γραφίστα της Factory Records, Πίτερ Σαβίλ και είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό τραγούδι της αγγλικής μπάντας του 1983.

Το t-shirt κυκλοφόρησε σήμερα, 16 Ιανουαρίου, «Blue Monday» (Μελαγχολική Δευτέρα), η οποία θεωρείται ευρέως ως η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Το 100% των εσόδων από το t-shirt θα διατεθεί στην οργάνωση CALM (Campaign Against Living Miserably- Εκστρατεία Κατά του να Ζεις με Κατάθλιψη).

Οι New Order εξήγησαν: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε πρεσβευτές της CALM και μας τιμά που χρησιμοποιούμε το «Blue Monday» για να βοηθήσουμε στην ευαισθητοποίηση για το λαμπρό έργο που επιτελεί για να υποστηρίξει εκατομμύρια ανθρώπους που αγωνίζονται για την ψυχική τους υγεία».

Ο Σάβιλ πρόσθεσε: «Είτε πρόκειται για Μελαγχολική Δευτέρα, Τρίτη ή Πέμπτη, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι η CALM είναι εκεί για εσάς κάθε μέρα, αν δυσκολεύεστε».

Ο διευθύνων σύμβουλος της CALM, Σάιμον Γκάνινγκ δήλωσε ότι το «Blue Monday» ακούγεται συνεχώς από το 1983 για μια γενιά μουσικόφιλων καιείναι ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια στη βρετανική μουσική ιστορία.

Νωρίτερα φέτος, ο Μπέρναρντ Σάμνερ και ο Στίβεν Μόρις από τους New Order εμφανίστηκαν στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για να συζητήσουν για την ψυχική υγεία και την πρόληψη των αυτοκτονιών με αφορμή την 42η επέτειο από τον θάνατο του μέλους των Joy Division, Ίαν Κέρτις.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA