ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε δυο νεαρούς Παλαιστίνιους κοντά στη Ραμάλα

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στον καταυλισμό προσφύγων αλ Τζαλαζούν, επεσήμανε η ίδια πηγή χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητα των θυμάτων.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, πρόκειται για τον 19χρονο Μπάσελ Μπασμπούς και τον 21χρονο Χάλεντ Άνμπαρ. Ένας τρίτος νέος, ο 19χρονος Ρααφάτ Χαμπάς, τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι άνοιξε πυρ και «εξουδετέρωσε δύο υπόπτους» που «προσπάθησαν» να ρίξουν το αυτοκίνητό τους πάνω σε στρατιώτες, μετά τη σύλληψη «ατόμου που ήταν ύποπτο για τρομοκρατική δραστηριότητα».

Χθες Κυριακή σημειώθηκαν στη Δυτική Όχθη δύο επιθέσεις με πυροβόλο όπλο κοντά στη Ναμπλούς, επίκεντρο τον τελευταίο καιρό βίας και συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστίνιων και των ισραηλινών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο ελαφρά τραυματίες: ένας οδηγός οχήματος και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε στις 20 Σεπτεμβρίου ότι έχει 84 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από την αρχή του έτους από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Έκτοτε άλλοι δέκα Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο υψηλότερος μετά το κύμα βίας που σημειώθηκε στα τέλη του 2015 και τις αρχές του 2016 στη Δυτική Όχθη.

Χθες Κυριακή ο συνήγορος του πολίτη του Ισραήλ Ματανιάχου Ένγκλμαν προειδοποίησε ότι η γραμμή ανεφοδιασμού του στρατού δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των επιχειρήσεων που διεξάγονται στη Δυτική Όχθη.

«Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει μια σημαντική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή ενδέχεται να διαρκέσει καιρό», είχε εκτιμήσει.

Επίσης χθες σημειώθηκαν στη Δυτική Όχθη δύο επιθέσεις με πυροβόλο όπλο κοντά στη Ναμπλούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο ελαφρά τραυματίες Ισραηλινοί : ένας οδηγός οχήματος και ένας στρατιώτης.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA