ΚΟΣΜΟΣ

Ο Banksy επιβεβαιώνει ότι η τοιχογραφία που τονίζει τη βία κατά των γυναικών είναι έργο του

Ένα νέο έργο με θέμα τη βία κατά γυναικών και κοριτσιών επιβεβαιώθηκε ότι είναι του Banksy με δικό του post στο Instagram.

Η τοιχογραφία βρίσκεται στο Margate του Κεντ και απεικονίζει μια νοικοκυράς από τη δεκαετία του ’50, που φοράει κίτρινα γάντια πλυσίματος και μια μπλε ποδιά, σπρώχνοντας τον σύζυγό της σε μια κατάψυξη. Η γυναίκα φαίνεται να χαμογελά παρ’ ότι έχει πρησμένο μάτι και της λείπει ένα δόντι.

Ο Banksy επιβεβαίωσε το έργο τέχνης ως δικό του, δημοσιεύοντας μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram με τη λεζάντα «Μάσκαρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου». Στη φωτογραφία φαίνονται σκουπίδια στο έδαφος μπροστά από το έργο τέχνης, όπως μια σπασμένη λευκή καρέκλα κήπου, ένα μπλε κλουβί και ένα άδειο μπουκάλι μπύρας.

Οι εικασίες σχετικά με τη δημοσίευση υποδηλώνουν ότι ο καλλιτέχνης που γεννήθηκε στο Μπρίστολ έκανε αναφορά στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας των ειδήσεων τα τελευταία χρόνια (Φωτογραφίες: © instagram.com/banksy)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA