Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2022

Νέα Ζηλανδία: Το χιόνι καταπλάκωσε ορειβάτες – Επέζησαν τρώγοντας μπάρες δημητριακών

Δύο ορειβάτες θάφτηκαν από χιονοστιβάδα και στη συνέχεια βρέθηκαν σε χιονοθύελλα στην κορυφή μιας εκ των πιο γνωστών οροσειρών της Νέας Ζηλανδίας.
Νέα Ζηλανδία: Το χιόνι καταπλάκωσε ορειβάτες – Επέζησαν τρώγοντας μπάρες δημητριακών

Δύο ορειβάτες θάφτηκαν από χιονοστιβάδα και στη συνέχεια βρέθηκαν σε χιονοθύελλα στην κορυφή μιας εκ των πιο γνωστών οροσειρών της Νέας Ζηλανδίας, ωστόσο κατάφεραν να επιζήσουν, σκάβοντας στο χιόνι μια αυτοσχέδια σπηλιά και τρώγοντας μπάρες δημητριακών.

Όπως μεταδίδει ο guardian, οι δύο άντρες, ηλικίας περίπου 30 ετών, είχαν ξεκινήσει μια τριήμερη περιπέτεια αναρρίχησης στον πάγο, στο The Remarkables – μια οροσειρά 2.300 μέτρων πάνω από το Queenstown – όταν με τις κινήσεις τους πυροδότησαν χιονοστιβάδα και παρασύρθηκαν περίπου 20 μέτρα πιο κάτω.

Όταν κατάφεραν να ξεθαφτούν από το χιόνι, κατάλαβαν πως πλησίαζε θύελλα και δεν θα μπορούσαν να διασχίσουν με ασφάλεια την οροσειρά, χωρίς τον κίνδυνο να προκαλέσουν κι άλλη χιονοστιβάδα.

Οι δύο άνδρες κάλεσαν τις αρχές για βοήθεια το μεσημέρι της Τρίτης, η οποία ζήτησε βοήθεια από το σώμα διάσωσης σε ορεινές περιοχές του Wakatipu.

Οι άνδρες βρήκαν έναν βράχο στο μέγεθος ενός γκαράζ και έσκαψαν δίπλα του. Αυτό θα έκανε τη διανυκτέρευσή τους κάπως πιο άνετη στους 0 βαθμούς Κελσίου. Έξω, η αίσθηση της θερμοκρασίας λόγω των ανέμων θα ισοδυναμούσε με -12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνδρες είχαν σχεδόν ξεμείνει από καύσιμα για τη σόμπα τους – η οποία ήταν απαραίτητη για να λιώσουν νερό σε αυτές τις συνθήκες. Αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους διασώστες, καθώς η προσπάθεια να λιώσει κανείς το χιόνι μέσα στο στόμα του για ενυδάτωση καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από αυτή που προσφέρει.

Ευτυχώς, οι δύο ορειβάτες κατάφεραν να αντέξουν το κρύο, ενώ οι μπάρες μούσλι που είχαν μαζί τους, τους έδωσαν την απαραίτητη ενέργεια ώστε να μην χάσουν τις αισθήσεις τους. Οι δύο άνδρες διασώθηκαν την επόμενη μέρα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.