ΚΟΣΜΟΣ

NASA: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του «Άρτεμις Ι» [BINTEO]

Αναβλήθηκε η εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα της αποστολής «Άρτεμις 1» της NASA, για μια δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων.

Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν για περισσότερο από μία δεκαετία, σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, να ξεκινήσει η επιχείρηση επιστροφής τους στη Σελήνη, για πρώτη φορά μετά το 1972, όταν είχαν πατήσει για τελευταία φορά το πόδι τους στο φεγγάρι.

Η εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα της αποστολής «Άρτεμις 1» με τον πελώριο πύραυλο Space Launch System (SLS), που θα μεταφέρει την μη επανδρωμένη κάψουλα Ωρίων γύρω από τη Σελήνη για μια δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων, ήταν προγραμματισμένη για τις 15:33.

Λίγο νωρίτερα ωστόσο, όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, η NASA σταμάτησε τη διαδικασία και ξεκίνησε εκ νέου τον εφοδιασμό του πυραύλου με καύσιμα, λόγω διαρροής υδρογόνου.

Η διαδικασία είχε ήδη καθυστερήσει, λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας κοντά στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Επόμενη προσπάθεια εκτόξευσης της αποστολής θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των εργασιών διόρθωσης των προβλημάτων και των ελέγχων που θα ακολουθήσουν.

Δείτε live εικόνα από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι:

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA