ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Επείγουσα ανάγκη του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο για κοινές και ευρωπαϊκές λύσεις

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει ότι «η κατάσταση στο πλοίο (Ocean Viking) έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο και γνωρίζουμε επίσης ότι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση υπάρχει νομική υποχρέωση για διάσωση και διασφάλιση των ζωών στη θάλασσα. Αυτή είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση ανεξάρτητα από τις συνθήκες που οδήγησαν τους ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση» ανέφερε η Εκπρόσωπος της Επιτροπής για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Αννίτα Χίπερ.

Η κ. Χίπερ σημείωσε ότι αυτό που λαμβάνει χώρα φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια «την επείγουσα ανάγκη του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο για δομημένες, κοινές και ευρωπαϊκές λύσεις που πρέπει να εφαρμόζονται».

«Προτείναμε το Σύμφωνο πριν από δύο χρόνια και παίρνουμε αυτή την ευκαιρία για να ανανεώσουμε την έκκλησή μας στα κράτη-μέλη και το κοινοβούλιο να προωθήσουν τις εργασίες για την υιοθέτησή του» επισήμανε.

Aπό την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναντ, σημείωσε ότι «η θέση μας μέσα στα χρόνια και αυτές τις μέρες, δεν έχει αλλάξει, ήταν πάντα η ίδια:η προτεραιότητα είναι να φέρουμε τους ανθρώπους στην ασφάλεια. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουν τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό αφίξεων και αναζητούμε ευρωπαϊκή λύση σε αυτό».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA