ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του «νονού» Μεσίνα Ντενάρο – 35 ύποπτοι ως μέλη μαφίας συνελήφθησαν

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν 35 άτομα σε σειρά επιδρομών εναντίον υπόπτων ως μελών της μαφίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, καθώς ενίσχυσαν το ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τον περισσότερο καταζητούμενο άνθρωπο στη χώρα.

Η επιχείρηση εντάσσεται σε μια ευρύτερη έρευνα με στόχο τη σύλληψη του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ενός «νονού» της σικελικής μαφίας, της Κόζα Νόστρα, ο οποίος διαφεύγει από το 1993, αναφέρουν οι Καραμπινιέροι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι επιδρομές, στις οποίες συμμετείχαν ελικόπτερα της αστυνομίας, επικεντρώθηκαν σε φερόμενα μέλη της μαφίας στην περιοχή του Τραπάνι, μιας πόλης στη δυτική Σικελία, και οδήγησαν στη σύλληψη ατόμων ύποπτων για εγκληματική συνωμοσία, εκβιασμό και παράνομα τυχερά παιγνίδια, μεταξύ άλλων αδικημάτων.

Ο Μεσίνα Ντενάρο εξακολουθούσε να μπορεί να εκδίδει εντολές για τον τρόπο λειτουργίας της μαφίας στην εν λόγω περιοχή, που είναι το περιφερειακό προπύργιό του, παρά τη μακροχρόνια εξαφάνισή του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επιχείρηση, η οποία είχε στόχο συνολικά 70 άτομα, περιέλαβε έρευνες και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των άλλων υπόπτων, πρόσθεσαν οι Καραμπινιέροι.

Ο Μεσίνα Ντενάρο, 60 ετών, έχει καταδικασθεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για το ρόλο του στους φόνους, το 1992, των εισαγγελέων κατά του οργανωμένου εγκλήματος Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο.

Επίσης αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το ρόλο του την επόμενη χρονιά σε βομβιστικές επιθέσεις στη Φλωρεντία, τη Ρώμη και το Μιλάνο, που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

POPAGANDA