Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Ισπανικά σύνορα: Αιτούντες άσυλο νεκροί μετά από συγκρούσεις με συνοριοφύλακες

Οι θάνατοι σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια απόπειρας μαζικής διέλευσης στον ισπανικό θύλακα της Βόρειας Αφρικής από περίπου 2.000 πρόσφυγες.
Ισπανικά σύνορα: Αιτούντες άσυλο νεκροί μετά από συγκρούσεις με συνοριοφύλακες

Στους 23 ανέρχεται ο αριθμός προσφύγων που σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το AlJazeera, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στον ισπανικό βορειοαφρικανικό θύλακα, Μελίγια, ενώ δεκάδες πρόσφυγες και αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Παράλληλα, άλλες πηγές κάνουν λόγο για 18 νεκρούς

Εκπρόσωπος του γραφείου της ισπανικής κυβέρνησης στη Μελίγια είπε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι προσπάθησαν να εισέλθουν στη βορειοαφρικανική πόλη το πρωί της Παρασκευής και κατά τη διάρκεια μιας βίαιης δίωρης συμπλοκής μεταξύ μεταναστών και αξιωματικών, περίπου 130 παραβίασαν επιτυχώς τα σύνορα μεταξύ του Μαρόκου και του ισπανικού θύλακα, σύμφωνα με το AlJazeera

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου ανέφερε σε δήλωση ότι τα θύματα σημειώθηκαν όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν σε έναν σιδερένιο φράχτη στα σύνορα που χώριζε τις δύο περιοχές. Πέντε μετανάστες σκοτώθηκαν και 76 τραυματίστηκαν και τραυματίστηκαν 140 Μαροκινοί αξιωματικοί ασφαλείας, ανέφερε ακόμη το υπουργείο.

13 από τους τραυματίες μετανάστες πέθαναν αργότερα στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 18, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου MAP, το οποίο επικαλείται τις τοπικές αρχές. Η Μαροκινή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε 27 νεκρούς.

Ισπανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 49 Πολιτικοί Φρουροί τραυματίστηκαν ελαφρά. Τέσσερα οχήματα της αστυνομίας υπέστησαν ζημιές από πέτρες που πέταξαν ορισμένοι μετανάστες.

Εικόνες στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν εξουθενωμένους πρόσφυγες και μετανάστες να ξαπλώνουν στο πεζοδρόμιο στη Μελίγια, κάποιοι με ματωμένα χέρια και σκισμένα ρούχα. Όσοι κατάφεραν να περάσουν πήγαν σε ένα τοπικό κέντρο μεταναστών, όπου οι αρχές αξιολογούσαν την κατάστασή τους.

Και ο διασώστης προσφύγων Ιάσονας Αποστολόπουλος έθιξε την ασύλληπτη τραγωδία στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: www.rosa.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.