Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.08.2022

Ιαπωνία: Συνταγματική η απαγόρευση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πλήγμα για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ιαπωνία, μετά από δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η απαγόρευση στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται δεν θεωρείται «αντισυνταγματική».
Ιαπωνία: Συνταγματική η απαγόρευση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Δικαστήριο της Οζάκα έκρινε σήμερα ότι δεν είναι «αντισυνταγματική» η απαγόρευση του γάμου ομοφύλων ζευγαριών στην Ιαπωνία, επιφέροντας έτσι πλήγμα στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην μοναδική αυτή χώρα της Ομάδας των Επτά που δεν επιτρέπει σε πρόσωπα του ιδίου φύλου να παντρεύονται.

Τρία ζευγάρια του ιδίου φύλου είχαν προσφύγει στο περιφερειακό δικαστήριο της Οζάκα, στη δεύτερη τέτοια υπόθεση που φθάνει στα δικαστήρια της χώρας.

Το δικαστήριο, όχι μόνο απέρριψε τον ισχυρισμό τους ότι η απαγόρευση αντιβαίνει στο σύνταγμα της Ιαπωνίας, αλλά κατι το αίτημά τους για αποζημίωση περίπου επτά χιλιάδων ευρώ.

Η απόφαση γκρεμίζει τις ελπίδες των ακτιβιστών να αυξηθεί η πίεση στην ιαπωνική κυβέρνηση για να ασχοληθεί με το ζήτημα μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου του Σαπόρο, τον Μάρτιο του 2021, που έκρινε ότι η αποτυχία της Ιαπωνίας να αναγνωρίσει τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών είναι αντισυνταγματική.

Το Σύνταγμα της Ιαπωνίας ορίζει ότι ο γάμος βασίζεται στην “αμοιβαία συναίνεση και των δύο φύλων”, αλλά η αύξηση της λαϊκής στήριξης προς τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, όπως αυτή προκύπτει μέσα από δημοσκοπήσεις, και η απόφαση του Τόκιο την περασμένη εβδομάδα να αναγνωρίσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, είχαν ενισχύσει τις ελπίδες ακτιβιστών και δικηγόρων στην περίπτωση της Οζάκα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.