ΚΟΣΜΟΣ

Η Λιζ Τρας απέπεμψε τον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Κουάζι Κουάρτενγκ παύθηκε από τα καθήκοντά του, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το BBC.

O Κουάρτενγκ δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών, ανέφερε το δίκτυο.

Το πρωί έγινε γνωστό ότι ο Κουάρτενγκ επιστρέφει σήμερα, μία ημέρα νωρίτερα, στο Λονδίνο από την Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, η εφημερίδα Times έγραψε ότι η πρωθυπουργός Λιζ Τρας επρόκειτο να αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών και να καταργήσει τμήματα του πακέτου δημοσιονομικών μέτρων που παρουσιάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και προβλέπει μαζικές ενισχύσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και γενναίες μειώσεις φόρων, σε μια προσπάθεια να αντέξει τις πολιτικές πιέσεις και τις πιέσεις της αγοράς.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Τρας, η οποία βρίσκεται στην εξουσία μόλις 37 ημέρες, θα δώσει αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Επιβεβαιώνει την αποπομπή του από την κυβέρνηση ο Κουάρτενγκ

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Κουάζι Κουάρτενγκ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αποπέμφθηκε από την πρωθυπουργό Λις Τρας – ο τρίτος υπουργός Οικονομικών που αποχωρεί από την κυβέρνηση φέτος.

«Μου ζητήσατε να κάνω στην άκρη ως υπουργός σας των Οικονομικών. Δέχθηκα», έγραψε ο Κουάρτενγκ σε μια επιστολή προς την Τρας, την οποία δημοσιοποίησε στο Twitter.

Η απομάκρυνσή του έρχεται μετά τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες αποπέμφθηκε πριν από μια συνέντευξη Τύπου της Τρας όπου αναμένεται να καταργήσει τμήματα του οικονομικού πακέτου της κυβέρνησης στην προσπάθεια να επιβιώσει από την πολιτική αναταραχή και την αναταραχή στις αγορές που καθηλώνουν τη χώρα.

“Είναι σημαντικό τώρα να προχωρήσουμε μπροστά για να υπογραμμίσουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική πειθαρχία. Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο είναι κρίσιμης σημασίας για αυτό τον σκοπό, και ανυπομονώ να υποστηρίξω εσάς και τον διάδοχό μου προκειμένου να το επιτύχουμε από τα πίσω έδρανα”, του κοινοβουλίου, είπε ο Κουάρτενγκ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA