Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.03.2023

Frontex: Καταδίκη στο Ευρωκοινοβούλιο για παραβιάσεις του κράτους δικαίου

Η εν λόγω καταδικαστική απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά τη διαρροή της έκθεσης OLAF, στην οποία αναφέρεται πως η Frontex γνώριζε και συγκάλυπτε παράνομες επαναπροωθήσεις και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Frontex: Καταδίκη στο Ευρωκοινοβούλιο για παραβιάσεις του κράτους δικαίου

Το Ευρωκοινοβούλιο έδωσε έγκριση με μεγάλη πλειοψηφία στο καταδικαστικό ψήφισμα για την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής(Frontex). Το τελικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 467 ψήφους υπέρ, 136 κατά και15 αποχές.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε σχετική ανάρτηση του έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη».

«Τώρα η ολομέλεια του ΕΚ αρνήθηκε να δώσει απαλλαγή στην αμαρτωλή FRONTEX. Γιατί σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την καταπολέμηση της απάτης OLAF, έκανε «στραβά μάτια» σε παραβιάσεις του κράτους δικαίου. Το τελικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 467 υπέρ, 136 κατά, 15 αποχές».

Η εν λόγω απόφαση της Ολομέλειας του Ε.Κ. έρχεται λίγες μέρες μετά τη διαρροή της έκθεσης OLAF, στην οποία αναφέρεται πως η Frontex γνώριζε και συγκάλυπτε παράνομες επαναπροωθήσεις και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.