ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 40χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν χθες Τρίτη έναν Παλαιστίνιο κοντά στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου, σύμφωνα με τον στρατό, σημειώθηκε ένοπλη επίθεση εναντίον στρατιωτών.

Ο 40χρονος Χάμντι Αμπού Νταγέχ σκοτώθηκε «από τις σφαίρες της ισραηλινής κατοχής» στη Χαλχούλ, κοντά στη Χεβρώνα, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε από την πλευρά του ότι πραγματοποίησε «επιχείρηση ρουτίνας» κοντά στη Χαλχούλ, στη διάρκεια της οποίας «δράστης άνοιξε πυρ εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση πραγματικών σφαιρών».

Ο δράστης «εξουδετερώθηκε», πρόσθεσε εκπρόσωπος του στρατού χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Φωτογράφος του AFP είδε το πτώμα ενός άνδρα στο έδαφος, στον δρόμο που βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της Χεβρώνας, κοντά σε παρατηρητήριο του στρατού.

Η Ουμ Αμίρ Τακάτκα, μια Παλαιστίνια που δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού από το όχημα στο οποίο επέβαινε, έκανε λόγο για «συνεχή πυρά».

«Ο στρατός δεν σταματούσε να πυροβολεί προς την κατεύθυνσή μας, χαμηλώσαμε στα καθίσματά μας», εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι ο γιος της τραυματίστηκε από σφαίρα.

Ο Αμπού Νταγέχ είναι ο 15ος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται από την αρχή του έτους από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ή εποίκους στη Δυτική Όχθη.

Το 2022 ήταν η πιο φονική χρονιά για τη Δυτική Όχθη μετά το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντας (2000-2005), σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Έπειτα από μια σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022 ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις του στη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Τζενίν και τη Ναμπλούς, προπύργια ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA